Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour Down Under | Welsford sprint overtuigend naar tweede ritzege – Van Poppel weer belangrijk

Friso Moison

Geupdate 18/01/2024 om 12:11 GMT+1

Sam Welsford heeft zijn tweede etappe in de Tour Down Under te pakken. De Australiër was in de openingsrit al de sterkste in de sprint en ook in rit drie was de renner van Bora-hansgrohe rapper dan zijn concurrenten. De 27-jarige Welsford bleef in de massasprint Elia Viviani en Daniel McLay voor na opnieuw goed werk van Danny van Poppel.

Tour Down Under | Welsford sprint overtuigend naar tweede ritzege – Van Poppel weer belangrijk

In de ruim 145 kilometer lange etappe van Tea Tree Gully naar Campbeltown werd de eenzame vluchter Tristan Saunders op dertig kilometer van het einde ingerekend door het peloton, waarna de renners zich op konden maken voor een sprint. Net zoals in de eerste etappe bleek Danny van Poppel een uitstekende lead-out voor zijn kopman Welsford. De Australiër maakte het karweitje overtuigend af.
De slotfase werd wel nog opgeschrikt door een valpartij, waar onder anderen de Australisch kampioen Luke Plapp bij lag. Plapp stond wel weer op, maar zou uiteindelijk op bijna tien minuten achter Welsford over de streep komen. De beste Nederlander was Milan Vader met een vijftiende plek, met direct achter hem Danny van Poppel.
picture

Tour Down Under | Van Poppel zorgt voor perfecte lead-out en helpt Welsford aan eerste etappe

Del Toro behoudt leiderstrui

De 20-jarige Mexicaan Isaac del Toro behield zijn leiding in het algemeen klassement. Del Toro pakte in etappe twee de leiderstrui na een late aanval waarmee hij de sprinters veraste. De Mexicaan van UAE heeft twee seconden voorsprong op de Australiër Corbin Strong en vijf seconden op de Franse nummer drie Axel Mariault.
Het peloton staat in etappe vier een relatief vlakke rit richting Port Ellito te wachten. Op zondag is de zesde en laatste etappe van de Tour Down Under.
picture

Tour Down Under | Mexicaans toptalent Isaac Del Toro verrast sprinters met verschroeiende aanval

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie