Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Trofeo Laigueglia | Lenny Martinez vervolgt geweldig begin 2024 met zege in Italiaanse opener

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/02/2024 om 18:34 GMT+1

Na het Vlaamse en Waalse voorjaar is ook het Italiaanse voorjaar officieel geopend. Dit gebeurde met het verrijden van de Trofeo Laigueglia, die ten prooi viel aan Lenny Martinez. De twintigjarige Fransman toonde zich de beste in het heuvellandschap aan de Ligurische kust en voegde alweer een derde regel met succes toe, terwijl 2024 nog zeer pril is.

Trofeo Laigueglia | Lenny Martinez vervolgt geweldig begin 2024 met zege in Italiaanse opener

Martinez schreef recent al de Classic VAR op zijn naam, waar hij profiteerde van te vroeg juichen door Tobias Halland Johannessen. Ook reed het groeibriljantje van Groupama-FDJ in de schaduw van Jonas Vingegaard naar de witte trui in O Gran Camiño. Hoezeer hij dat ook op eigen kracht voor elkaar kreeg, was aan de overwinning in de Trofeo Laigueglia al helemaal niks gestolen.
Martinez was de beste omhoog en omlaag tijdens 202 kilometer koers in en rond Laigueglia, waar met beklimmingen van de Capo Mele en Colla Micheri de heuvels werden opgezocht. Martinez vocht een mooie strijd uit met Jan Christen (UAE Team Emirates), die in de afdaling nog tot enkele seconden kwam, maar zich gewonnen moest geven zodra de weg weer opliep.
picture

Classic Var | Tobias Halland Johannesen juicht te vroeg! - Lenny Martinez profiteert en wint

Vendrame weer tweede

Ook Andrea Vendrame liet zich weer goed van voren zien. De Italiaan van Decathlon AG2R werd net als vorig jaar tweede. Eventjes dacht Vendrame dit keer wel de overwinning te kunnen ruiken, maar het liep anders en Martinez was gewoon te goed. Juan Ayuso kwam in de slotfase uit het niets terug en sprintte nog naar de derde plaats.
Met Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn staan de komende twee weken nog veel meer Italiaanse voorjaarskoersen op het menu.
picture

La Vuelta | Lenny Martinez hoort dat hij de nieuwe drager van de rode trui is

Uitslag Trofeo Laigueglia

1. Lenny Martinez – 5:11:00
2. Andrea Vendrame - +0:29
3. Juan Ayuso - zt
4. Christian Scaroni - zt
5. Jan Christen - zt

WAAR KIJK JE?

Ook dit wielerjaar zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie