Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Merlier pakt slotrit - 20-jarige Grégoire wint eindklassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/05/2023 om 16:28 GMT+2

Romain Grégoire heeft de Vierdaagse van Duinkerke bijgeschreven op zijn palmares. De 20-jarige Fransman van Groupama-FDJ zag in de slotrit richting Duinkerke zijn leiderstrui niet meer bedreigd worden. In de sprint werd het geen hattrick aan ritzeges voor Olav Kooij, in zijn groene trui raakte de sprinter van Jumbo-Visma ingesloten. Tim Merlier won uiteindelijk de massasprint.

Vierdaagse van Duinkerke | Merlier pakt slotrit - 20-jarige Grégoire wint eindklassement

Het was de week van talenten tot nu toe in Noord-Frankrijk. Kooij (21) won de eerste en derde etappe overtuigend in de massasprint, tussendoor was Grégoire (20) fenomenaal in de hellende slotkilometer in Laon en de pas 19-jarige Per Strand Hagenes won de zwaarste rit van allemaal, met aankomst op de Mont Cassel. Vooruit, tussendoor was er de winst van erkend tijdrijder Benjamin Thomas in Saint-Quentin.
In de slotrit was echter een ervaren renner weer aan het feest. Tim Merlier, de Belgisch kampioen van Soudal Quick-Step, was de snelste in Duinkerke. Al was het maar nipt, bijna werd hij nog verrast door Erlend Blikra, de Noor van Uno-X Pro Cycling Team. Derde werd Cees Bol, die door de bonificaties ook de derde plaats in het algemeen klassement overnam van Kooij.
Dat klassement werd gewonnen door de nog altijd maar 20-jarige Grégoire. Het Franse new kid on the block wordt gezien als een van de grootste talenten in de wielerwereld, met name op het gebied van punchy aankomsten. De ritwinst in Laon en de eindzege zijn de eerste twee overwinningen als prof van de Fransman.
picture

Vierdaagse van Duinkerke | Twintigjarige Romain Grégoire wint sprint op steile slotkilometer

Waar kijk je?

De Vierdaagse van Duinkerke is achter de rug, in Italië duiken de renners de loodzware slotweek in! Mis niets van het duel tussen Geraint Thomas en Primoz Roglic via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie