Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Bardet wint na machtsvertoon op slotklim

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/08/2021 om 12:15 GMT+2

Romain Bardet heeft de 14e etappe van de Vuelta gewonnen. De Fransman was de sterkste van de vluchters op de slotklim naar Pico Villuercas. De Team DSM-renner zag zijn klassement in rook opgaan na een zware val in de 5e etappe van deze ronde. Het is de derde zege voor de ploeg.

La Vuelta | Samenvatting etappe 14 Vuelta a Espana 2021

De kopgroep met Tom Pidcock, Sep Vanmarcke, Daniel Navarro, Nicolas Prodhomme, Clement Champoussin, Jay Vine, Jan Tratnik, Jesus Herrada, Jens Keukeleire, Aritz Bagües, Xabier Mikel Azparren, Arnaud Demare, Kevin Geniets, Matthew Holmes, Andrey Zeits, Dylan Sunderland, Ryan Gibbons en Romain Bardet kreeg ruim 11 minuten voorsprong op weg naar de slotklim. Er gebeurde weinig tot de val van Jay Vine die in aanraking kwam met zijn eigen teamauto en zijn evenwicht niet wist te bewaren. Hoewel het er in eerste instantie slecht uitzag voor de Australiër wist hij terug te keren in de kopgroep.
picture

La Vuelta | Bizarre crash Jay Vine in 14e etappe


Ook op de Alto Collado de Ballesteros - met steigingspercentages boven de 20% hield zowel de kopgroep als het peloton het kruit droog. Navarro reed en passant Sep Vanmarcke nog even van zijn sokken. De slotklim van 14,5 km naar Pico Villuercas liet Romain Bardet namelijk zien dat hij veruit de sterkste was van de kopgroep. Met groot vertoon van macht wist hij Herrada en de teruggekeerde Vine ruim voor te blijven.

In het peloton hield Jumbo-Visma de teugels strak waardoor het niet kwam tot aanvallen. Eiking hield knap stand en behoudt de rode trui.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie