Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Nummer 30 in het klassement fietst nog eventjes 1000 kilometer naar huis

Kevin van Nunen

Geupdate 10/09/2021 om 17:01 GMT+2

De Vuelta a España zit er misschien op, dit betekent nog niet dat Luis Ángel Maté al klaar is met fietsen. Hij doet er nog ongeveer een kwart Vuelta bovenop, door vanuit Santiago de Compostela naar huis te fietsen. De renner van Euskaltel-Euskadi wil eens op een andere manier genieten van fietsen.

Luis Ángel Maté Mardones of Spain and Team Euskaltel - Euskadi competes while fans cheer during the 76th Tour of Spain 2021

Foto: Getty Images

Over het algemeen is Santiago de Compostela het eindpunt van een bedevaart, maar voor Maté is het plein met daaraan de mooie kathedraal juist het startpunt van een nieuw avontuur. Hij waagt zich aan een tocht naar Marbella, waar hij woont.
Dat is goed voor nog eens 1000 kilometer bovenop de 3500 Vuelta-kilometers. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de uitdaging is gedoopt tot #LavueltadeLaVuelta, de ronde na de Ronde. Van Spanje, in dit geval. Maté trapt een stuk door Portugal en doet via Instagram verslag van zijn tocht zuidwaarts.

Tussenstop

Zo gaat hij er goed op dat er geen Skoda’s in koers zijn, maar wel een groene tractor en zien we beelden van een tussenstop in een of ander dorpje waar de lunch ongetwijfeld zo goed als gratis was. Maté lijkt veel plezier te hebben tijdens zijn tocht en daar was het hem toch wel grotendeels om te doen.
Maté legt de tocht helemaal in zijn eentje af, zonder af en toe op te kunnen gaan in de beschutting van het peloton. De Spanjaard hoopt begin volgende week thuis aan te tikken. Hij hoopt dat ook een beetje herboren te doen, weg uit het strakke keurslijf dat hoort bij de status van professioneel renner.

Wattages

“Dit idee kwam meteen bij mij naar boven toen ik zag dat Santiago de Compostela de finish vormde. Dit is voor mij een unieke kans om eens op een andere manier van fietsen te kunnen genieten, zonder stress, zonder angst voor grote valpartijen en weg van wattages”, aldus Maté.
“Ik wil zelf het tempo bepalen van mijn reis naar huis, onafhankelijk van een auto of vliegtuig. Ik wil op mijn eigen manier naar huis gaan. Ik ben gewoon even toe aan iets anders, iets nieuws. Fietsen is voor mij meer dan een sport of mijn werk, het is mijn leven.”
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie