López werd tijdens de voorlaatste etappe van de Vuelta het grootste slachtoffer van de aanval van Bahrain Victorious om Jack Haig op het podium te krijgen. Onder anderen de uiteindelijke winnaar Primoz Roglic en Enric Mas waren alert.
De 27-jarige Colombiaan miste echter de slag. Hij verloor minuten en daarmee ook zijn derde plaats in het klassement. Uiteindelijk stapte hij gedesillusioneerd af.
Vuelta a España
La Vuelta | Nummer 30 in het klassement fietst nog eventjes 1000 kilometer naar huis
10/09/2021 OM 14:35

Boos

“Ik wilde nog naar de groep toe rijden, maar Enric vroeg waarom ik bleef aanvallen terwijl hij weg was. Toen het gat veertig seconden was, kwam ploegleider Eusebio Unzué naast me rijden. Hij zei dat het klote was, maar dat ik het niet meer moest proberen. Dit maakte mij heel boos, waarna ik besloot af te stappen”, gaf López tekst en uitleg bij RCN, op de Colombiaanse radio.
López heeft geen goed woord over voor zijn voormalig ploeggenoot Mas. “Enric is een egoïst en dat heb ik hem recht in zijn gezicht gezegd. Ik wil nooit meer met hem rijden. Hij is iemand die niet voor het team werkt.”

La Vuelta | Superman López wint op supercol en komt als eerste uit de mist

Gespannen sfeer

Het conflict gaat volgens López verder dan alleen de Vuelta. “Er hing voortdurend een gespannen sfeer, omdat de rolverdeling in de grote rondes niet duidelijk was. Enric was altijd bezig met het zoeken naar manieren om voor mij te staan in de pikorde. Tijdens het Critérium du Dauphiné heb ik gewerkt voor Valverde. Toen was er wel duidelijkheid.”
Na de Vuelta kwam het niet meer goed tussen López en Movistar. De Spaanse ploeg ontbond het contract van de Colombiaanse renner. Volgend seizoen keert hij terug bij Astana.
Vuelta a España
La Vuelta | Eindafrekening Mäder - 4529 euro overgemaakt aan het goede doel
09/09/2021 OM 12:04
Vuelta a España
La Vuelta | Eerste woorden van Roglic na hattrick op Spaanse bodem
06/09/2021 OM 12:48