Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Miguel Ángel López wil nooit meer in de ploeg met Enric Mas

Mathieu Hilgersom

Geupdate 09/12/2021 om 17:34 GMT+1

Miguel Ángel López heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn plotselinge opgave in de Vuelta a España van dit jaar. De renner haalt hard uit naar de ploegleiding van Movistar en mede-kopman Enric Mas.

Ángel López doemde op uit de mist en verdween er daarna weer in

Foto: Getty Images

López werd tijdens de voorlaatste etappe van de Vuelta het grootste slachtoffer van de aanval van Bahrain Victorious om Jack Haig op het podium te krijgen. Onder anderen de uiteindelijke winnaar Primoz Roglic en Enric Mas waren alert.
De 27-jarige Colombiaan miste echter de slag. Hij verloor minuten en daarmee ook zijn derde plaats in het klassement. Uiteindelijk stapte hij gedesillusioneerd af.

Boos

“Ik wilde nog naar de groep toe rijden, maar Enric vroeg waarom ik bleef aanvallen terwijl hij weg was. Toen het gat veertig seconden was, kwam ploegleider Eusebio Unzué naast me rijden. Hij zei dat het klote was, maar dat ik het niet meer moest proberen. Dit maakte mij heel boos, waarna ik besloot af te stappen”, gaf López tekst en uitleg bij RCN, op de Colombiaanse radio.
López heeft geen goed woord over voor zijn voormalig ploeggenoot Mas. “Enric is een egoïst en dat heb ik hem recht in zijn gezicht gezegd. Ik wil nooit meer met hem rijden. Hij is iemand die niet voor het team werkt.”
picture

La Vuelta | Superman López wint op supercol en komt als eerste uit de mist

Gespannen sfeer

Het conflict gaat volgens López verder dan alleen de Vuelta. “Er hing voortdurend een gespannen sfeer, omdat de rolverdeling in de grote rondes niet duidelijk was. Enric was altijd bezig met het zoeken naar manieren om voor mij te staan in de pikorde. Tijdens het Critérium du Dauphiné heb ik gewerkt voor Valverde. Toen was er wel duidelijkheid.”
Na de Vuelta kwam het niet meer goed tussen López en Movistar. De Spaanse ploeg ontbond het contract van de Colombiaanse renner. Volgend seizoen keert hij terug bij Astana.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie