Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Quick-Step schakelt snel na tegenslag Jakobsen en wint dankzij Sénéchal

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/08/2021 om 19:40 GMT+2

Niet Fabio Jakobsen, maar Florian Sénéchal heeft de derde etappe van de Vuelta a España gewonnen. Het maakte voor Deceuninck-QuickStep weinig uit, want er kon toch wel gejuicht worden, maar het was op z’n minst opmerkelijk. Niet de afmaker, maar de voorbereider won in Villanueva de la Serena.

La Vuelta | Quick-Step schakelt snel na tegenslag Jakobsen en wint dankzij Sénéchal

De 203 kilometer lange rit ging niet de boeken in als een klassieker, maar grote kans dat er alsnog enige tijd over de finale wordt nagepraat dankzij het snelle schakelen van de ploeg die zichzelf graag Wolfpack noemt.
Alles werd in het werk gesteld om Jakobsen voor de derde keer deze Vuelta te laten winnen, maar een ruime kilometer voor de streep moest de afmaker afhaken. De man in de groene trui was plotseling kansloos vanwege pech, waarschijnlijk was sprake van een lekke band. Deze gedachte werd later afgestraft toen Jakobsen vertelde dat hij simpelweg de benen niet had en zelf opgaf.
Het voorste groepje – waartoe verrassend genoeg ook klassementsman Egan Bernal toe behoorde – had een klein gaatje geslagen met de rest van het peloton en stormde op de streep af. Het gat bleef in stand, waardoor een groot deel van de spurters al kansloos was voordat de sprint goed en wel begon.
picture

La Vuelta | “Ik had de benen niet” - Jakobsen gaf hoop op ritwinst zelf op

Schakelen

Het blauw van Quick-Step was voorop nog altijd goed vertegenwoordigd en wist het alsnog af te maken. Er werd snel geschakeld door de kaart Sénéchal uit te spelen. En met succes. De Fransman won de sprint van Matteo Trentin en daarmee was de winst alsnog binnen.
De overige klassementsmannen kwamen binnen in de grote groep, maar vanwege de breuk leveren zij wel allemaal vijf seconden in op Bernal. De verschillen waren klein, maar toch nam Bernal een hapje weg uit zijn achterstand. Die achterstand was en is nog altijd flink.
picture

La Vuelta | Winst in massasprint grote ronde voelt onwerkelijk voor Sénéchal

Tussensprint

De druiven waren het zuurst voor Jakobsen, die tijdens de tweede week van de Vuelta weinig kansen kreeg om naar de winst te sprinten. Misschien moet de groenetruidrager zich afvragen of hij nog punten wil pakken tijdens de laatste tussensprint, want die won hij voor de tweede keer om vervolgens tegenslag te ervaren in de strijd om de winst.
Winnen zit er zaterdag sowieso niet in voor Jakobsen, want dan is het opnieuw aan de klimmers. Er wordt gefinisht op de top van de Pico Villuercas en er worden onderweg diverse zeer steile stroken aangedaan.
picture

La Vuelta | Samenvatting van rit dertien waarin winnaar Sénéchal zeldzame kans grijpt

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie