Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Van Baarle worstelt tijdens goede proloog met lekke band

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/08/2021 om 20:32 GMT+2

Dylan van Baarle kan terugkijken op een goede proloog in Burgos. De renner van Ineos kampt ook met wat gemengde gevoelens, want hij worstelde met een langzaam leeglopende band. Dat is geen pretje, als je met gemiddeld 49 kilometer per uur de eerste kilometers van de Vuelta a España afwerkt.

La Vuelta | Van Baarle worstelt tijdens goede proloog met lekke band

Van Baarle mocht met de snelste tijd tot dusver zo’n 45 minuten plaatsnemen op de hot seat en een eindklassering in de subtop is een zekerheidje, maar wat had er nog meer ingezeten? “Ik baalde een beetje toen ik over de finishlijn kwam, want mijn band liep langzaam leeg”, deelt hij met onze verslaggever.
“Het gevoel was goed, mijn benen waren in orde. Dus ik ging ervoor. Het belangrijkste is dat mijn benen in orde zijn”, benadrukt Van Baarle ondanks de kleine teleurstelling. “Of dit nog wat belooft? Ik hoop het! Alleen jammer van die lekke band.”
Van Baarle werd trouwens niet ‘gekookt’ op de hot seat. “Het was niet eens zo heel warm toen ik op die stoel zat. En het wordt nu buiten ook wat minder heet.”

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
picture

La Vuelta | Jakobsen gaat voluit in proloog, maar denkt al aan sprint van dag twee

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie