Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Annemiek van Vleuten toch van start in wegwedstrijd Wollongong

Menno Waebeke

Geupdate 23/09/2022 om 15:02 GMT+2

Annemiek van Vleuten gaat zaterdag toch van start in de wegrit bij de vrouwen. Dat bevestigt de KNWU zojuist via Twitter. De Nederlandse kwam tijdens de mixed relay hard ten val en hield daar een breuk in de elleboog aan over.

Annemiek van Vleuten denkt in 2021 Olympisch Kampioen te worden in Tokio, maar misrekent zich en pakt het zilver.

Foto: Getty Images

Volgens de wielerbond heeft Van Vleuten de laatste testen doorstaan en is ze fit genoeg om zaterdagnacht aan de start te verschijnen. De renner van Movistar verkeerde voor haar val in bloedvorm dit seizoen met eindoverwinningen in zowel de Giro Donne, Tour de France Femmes als de Vuelta Challenge.
picture

WK wielrennen | Nog meer drama voor oranje! Van Vleuten komt bij start keihard ten val

Drama op mixed relay

Van Vleuten nam woensdag deel aan de mixed relay ploegentijdrit, maar die koers liep voor Nederland uit op een groot drama. Eerst was het Bauke Mollema die met een mechanisch probleem kampte en niet veel later ging Van Vleuten bij de vrouwen hard onderuit.
Daan Hoole, Mathieu van der Poel, Ellen van Dijk en Riejanne Markus wisten de schade nog enigszins te beperken. De Nederlandse formatie werd uiteindelijk met twee renners minder nog knap vijfde.
picture

Tour de France Femmes | Van Vleuten wint de Tour op de Super Planche ondanks vier (!) fietswissels

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie