Het trio Nederlanders werd tijdens de mixed relay ploegentijdrit al snel gereduceerd tot een duo, want Mathieu van der Poel en Daan Hoole raakten hun kompaan kwijt. Mollema moest de zijn ploeggenoten laten gaan toen zijn ketting vastsloeg.
Mollema probeerde de ketting weer goed te leggen, maar dat was een kansloos verhaal. De gekende tijdrijder moest van de fiets af en kreeg een nieuw exemplaar. Toen waren Van der Poel en Hoole allang gevlogen. Wachten was geen optie, maar linksof om rechtsom zou iedere keuze tijdverlies opleveren.

WK wielrennen | Nog meer drama voor oranje! Van Vleuten komt bij start keihard ten val

Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53

Valpartj Van Vleuten

Van der Poel en Hoole moesten meer dan de helft van hun opdracht met een mannetje minder afwerken, wat een kansloos verhaal werd. De twee finishten hun ronde op een achterstand van zo’n 40 seconden.
Om het nóg erger te maken zou Annemiek van Vleuten kort na binnenkomst van de mannen, dus bij de start van de vrouwen, vrijwel direct zwaar onderuit gaan…

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07