Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Mollema al vroeg in ploegentijdrit getroffen door pech met ketting

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/09/2022 om 09:20 GMT+2

De tijdritten voor Bauke Mollema op het WK wielrennen zijn uitgelopen op een klein drama. De Nederlander gaf al niet thuis tijdens de individuele opdracht, waarna hij tijdens de mixed relay ploegentijdrit al snel werd getroffen door mechanische pech. De ketting van Mollema vloog eraf.

WK wielrennen | Mollema al vroeg in ploegentijdrit getroffen door pech met ketting

Het trio Nederlanders werd tijdens de mixed relay ploegentijdrit al snel gereduceerd tot een duo, want Mathieu van der Poel en Daan Hoole raakten hun kompaan kwijt. Mollema moest de zijn ploeggenoten laten gaan toen zijn ketting vastsloeg.
Mollema probeerde de ketting weer goed te leggen, maar dat was een kansloos verhaal. De gekende tijdrijder moest van de fiets af en kreeg een nieuw exemplaar. Toen waren Van der Poel en Hoole allang gevlogen. Wachten was geen optie, maar linksof om rechtsom zou iedere keuze tijdverlies opleveren.
picture

WK wielrennen | Nog meer drama voor oranje! Van Vleuten komt bij start keihard ten val

Valpartj Van Vleuten

Van der Poel en Hoole moesten meer dan de helft van hun opdracht met een mannetje minder afwerken, wat een kansloos verhaal werd. De twee finishten hun ronde op een achterstand van zo’n 40 seconden.
Om het nóg erger te maken zou Annemiek van Vleuten kort na binnenkomst van de mannen, dus bij de start van de vrouwen, vrijwel direct zwaar onderuit gaan…

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie