Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Starttijden tijdrit mannen - krijgen we gevecht Van Aert versus Evenepoel?

Kevin van Nunen

Geupdate 10/08/2023 om 18:53 GMT+2

Een zieke Chloe Dygert hield huis bij de vrouwen, maar wie wordt wereldkampioen tijdrijden bij de mannen? Het antwoord volgt vrijdag na een tijdrit van 47,8 kilometer. Wederom is Stirling de plaats van handeling. Daan Hoole en Jos van Emden starten namens Nederland, maar het lijkt erop dat Wout van Aert en Remco Evenepoel de medailles verdelen. En de regenboogtrui. Dit zijn de starttijden.

Giro d'Italia | Remco Evenepoel pakt roze trui weer over na nipte zege in tijdrit

Het onderdeel tijdrijden op de weg verdient op het super-WK wielrennen een serieus parcours en dat krijgen de deelnemers, want er wordt maar liefst 47,8 kilometer tegen de klok gereden. In de finale richting het kasteel van Stirling loopt het nog lelijk bergop. Zulke lange tijdritten zie je tijdens grote ronden nauwelijks nog.
Het lijstje met favorieten voor Glasgow 2023 blijft echter gelijk. Sterker nog, alle ogen zijn gericht op Evenepoel. De Belg maakt in de grote ronden waar hij aan de start verschijnt keer op keer het verschil in de tijdrijden, zelfs als het uitdraait op een secondenspel. Evenepoel lijkt ook het meest fris van de favorieten.
picture

WK Wielrennen | Een poging tot samenvatten - De wegrit in Glasgow gewonnen door Mathieu van der Poel

Zware wegrace

De wegrace hakte er namelijk in, als je Tadej Pogacar mag geloven. Ook Van Aert had het zwaar na zijn zilveren race. Evenepoel reed precies dezelfde zware wegrace, maar ook wat frisser, al was het maar omdat hij de Tour de France niet reed. Filippo Ganna dient ook tot de kanshebbers gerekend te worden, maar op de baan leek hij nog niet in ultieme vorm te steken.
Mannen als Stefan Küng (winnaar van de mixed relay) en tweevoudig wereldkampioen Rohan Dennis (die bovendien afscheid neemt) behoren tot de outsiders. Vorig jaar zorgde Tobias Foss voor een grote verrassing door in Wollongong de regenboogtrui weg te kapen, maar hij behoort niet direct tot de kanshebbers, al weet je het natuurlijk nooit.
Een interessante naam om in de gaten te houden, is Joshua Tarling. De Brit is negentien jaar jong en won al zilver en goud bij de beloften, waarna hij promoveerde naar het grote werk bij de elite.
picture

WK Wielrennen | Tobias Foss verbaast zichzelf en de wereld en wint de tijdrit voor Küng en Evenepoel

Starttijden Nederlanders en favorieten WK tijdrijden

16:32:00 uur - Daan Hoole
16:37:20 uur - Rohan Dennis
16:41:20 uur - Wout van Aert
16:47:00 uur - Jos van Emden
16:56:00 uur - Tadej Pogacar
16:56:40 uur - Filippo Ganna
17:00:00 uur - Geraint Thomas
17:01:20 uur - Remco Evenepoel
17:02:40 uur - Stefan Küng
17:04:00 uur - Tobias Foss

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie