Atletiek | Olympisch kampioene Rojas moet Paris 2024 missen door blessure - “Mijn hart is gebroken"

Wian Slendebroek

Geupdate 13/04/2024 om 19:23 GMT+2

De Venezolaanse favoriete voor goud op de hink-stap-sprong bij de vrouwen, Yulimar Rojas, moet de Spelen van Parijs overslaan. De regerend wereldkampioene heeft last van een blessure aan haar achillespees. “Mijn hart is gebroken. Ik wil mijn excuses aanbieden omdat ik u niet kan vertegenwoordigen”, zegt ze tegen haar landgenoten op haar sociale mediakanalen.

WK Atletiek | Yulimar Rojas wint alsnog na dramatische avond - Laatste poging is goud waard

Rojas liep de blessure op tijdens een sprong in de training. Bij het maken van een sprong voelde ze een intense pijn aan haar linkerbeen: een blessure aan haar achillespees.
“Het waren zeer complexe uren, waarin ik mijzelf in twijfel heb getrokken en heb geanalyseerd waarom dit is gebeurd. Ik begrijp echter dat wij in Gods plannen slechts instrumenten van zijn wil zijn. Vandaag voel ik me erg emotioneel getroffen. De wens om om mijn olympische titel te verdedigen heeft me enorm opgewonden, maar vandaag moet ik dat uit mijn hoofd zetten en herstellen zodat ik met grote kracht kan terugkomen”, schrijft ze op Twitter.

Gebruikelijk

Blessures aan de achilles zijn heel gebruikelijk bij hink-stap-springers. Ook meervoudig olympisch kampioen Christian Taylor had regelmatig last van zijn achillespees en miste zo de Spelen van Tokio.
De 28-jarige Rojas was de absolute favoriete voor goud op de hink-stap-sprong. De in Spanje trainende atlete werd vorig jaar in Boedapest voor de vierde keer op rij wereldkampioene. Op de Spelen van Rio won ze nog zilver, in Tokio was dat wel goud. Ook heeft ze het wereldrecord en olympisch record op haar naam staan.
picture

Tokyo 2020 | Yulimar Rojas verplettert wereldrecord hink-stap-sprong in finale

Rojas is een grote ster in haar thuisland. Op de vorige Spelen was Rojas de enige atlete uit Venezuela die goud won. Een groot gedeelte van haar prijzengeld en sponsorinkomsten gebruikt ze om scholen op te richten in haar land. Ook is ze een belangrijk voorvechter voor LHBTI-rechten in Venezuela en Zuid-Amerika.

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie