Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Gouden medaille voor Sifan Hassan op 10.000 meter

Pim Verhoeven

Geupdate 07/08/2021 om 13:56 GMT+2

Sifan Hassan wint haar derde medaille van deze Olympische Spelen op de 10.000 meter. Net zoals bij de 5000 meter wint ze het goud op deze langste afstand. Compleet uitgeput, maar zeer tevreden.

Tokyo 2020 | GOUD voor Sifan Hassan op de 10.000 meter

Nederland heeft twee atleten aan de start staan van de 10.000 meter. Sifan Hassan begint aan haar derde wedstrijd van deze Olympische Spelen. Het traject richting Tokio verliep voor Krumins niet soepel. Een blessure in aanloop naar de Spelen maakte de vorm onzeker. Ook de Ethiopische Tsigie Gebreselama kent een onzekere start. Na slechts enkele honderden meters laat de hardloopster de groep gaan en gaat aan de zijkant van de baan zitten. Het laatste beeld wat we van haar zien is dat ze haar veters losmaakt. Een vreemd moment.
De Nederlandse dames hielden zich lange tijd goed verstopt in de groep. Halverwege zien we ineens Krumins tot stilstand komen. Deze olympische wedstrijd komt toch helaas nog te vroeg voor de 35-jarige.
Ronde na ronde moeten steeds meer hardloopsters afhaken. Langzaamaan onstaat er een favorietengroepje waarin Hassan steevast in loopt. De Ethiopische Gidey maakt er een harde wedstrijd van. Ook Obiri en Gezahegne houden deze uitputtingsslag vol.
Met nogsteeds Gidey op kop moet Obiri afhaken na acht kilometer. Het overgebleven drietal was tot aan de laatste bocht aan elkaar gewaagd. Het kwam aan op de eindsprint waarbij Sifan Hassan de sterkste was. Compleet uitgeput kwam de Nederlandse over de finish. Zelfs met juichen had ze moeite.
Sifan Hassan is de eerste atlete ooit die op een Olympische Spelen het goud op de 5000 en de 10000 meter en een medaille in de 1500 meter. Wat een prestatie.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie