Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Ethan Vernon pakt wereldtitel afvalkoers - Büchli net buiten de medailles

Tobias Kappelle

Geupdate 07/08/2023 om 22:45 GMT+2

Ethan Vernon is voor de eerste keer in zijn loopbaan wereldkampioen geworden op de afvalkoers. De Brit was na een slopende race sterker dan Dylan Bibic uit Canada en titelverdediger Elia Viviani. Matthijs Büchli kende een bewogen afvalkoers met twee valpartijen, maar wist uiteindelijk toch knap vierde te eindigen.

WK wielrennen | Ethan Vernon wereldkampioen afvalkoers

Nog voor de koers goed en wel begonnen was, lag Matthijs Büchli al op het hout. De Nederlander nam ook Ethan Vernon mee in zijn val een de wedstrijd werd geneutraliseerd. Büchli had duidelijk last van de valpartij en leek even last te hebben van duizelingen.
Toch herpakte de Nederlander zich knap en bleef hij lang uit de problemen. Zo leek een medaille zelfs mogelijk te zijn, maar met nog vier man in de race was het toch gedaan met de energie van Matthijs Büchli. Viviani, Bibic, en Vernon gingen strijden om de medailles en met een vroege aanval werd de Italiaan verrassend geëlimineerd.
Vervolgen had Vernon duidelijk nog de meeste energie over en met een krachtsexplosie reed de Brit zijn belager op grote afstand en dus kon Vernon juichend de finish over.

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie