Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Havik en Lavreysen weten wereldtitel niet te prolongeren

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 09/08/2023 om 22:17 GMT+2

Helaas geen succesvolle laatste dag op het WK baanwielrennen in Glasgow. Yoeri Havik en Harrie Lavreysen verloren hun wereldtitel op de puntenkoers en de keirin. Vooral de vierde plek van Lavreysen was een grote verrassing.

WK wielrennen | Lavreysen verliest wereldtitel en wordt vierde op keirin

Harrie Lavreysen stond samen met Jeffrey Hoogland in de finale van het keirin. Maar voor beiden liep het uit op een drama. De titelverdediger kwam al vroeg op kop en wist zijn nipte voorsprong op de concurrentie niet vol te houden.
In de laatste ronden wisten de Colombiaan Kevin Quintero (eerste), de Australiër Matthew Richardson (tweede) en Shini Nakano (derde) uit Japan de Nederlander te passeren. Hoogland leek in het begin nog gehinderd te worden door de renner uit Australië en had daardoor een bijrol in de finale.
Lavreysen had de beste baanwielrenner allertijden kunnen worden met veertien wereldtitels maar dat laat nog op zich wachten. Voorlopig blijft de Fransman Arnaud Tournant ongenaakbaar met veertien titels.

Havik

Voor Yoeri Havik kon het WK al niet meer stuk na zijn winst op de koppelkoers met Jan-Willem van Schip. Toch had hij woensdagavond een wereldtitel te verdedigen op de puntenkoers.
Helaas had de Nederlander een bijrol en was hij geen enkel moment in de buurt van prolongatie van zijn wereldtitel. Dat is geen schande, zeker niet na zijn wereldprestatie een avond eerder. Het goud op de puntenkoers ging naar Aaron Gate.

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie