Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Belgen niet met Havik/Van Schip op podium - “Liever vierde dan naast Nederlanders”

Kevin van Nunen

Geupdate 09/08/2023 om 12:44 GMT+2

Geen winnaars zonder verliezers. De marges tijdens de koppelkoers op het super-WK wielrennen in Glasgow waren zo klein dat het alle kanten op kon in de slotronde. De zinderende finale pakte goed uit voor Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip. De Belgen grepen echter mis en zaten kort na afloop nog hoog in hun emotie. “Liever vierde dan naast Nederlanders op het podium.”

WK wielrennen | Nederland wereldkampioen koppelkoers! Havik en Van Schip zorgen voor unicum

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder schoten uit de startblokken op de koppelkoers en voerden enige tijd het klassement aan, maar na verloop van tijd werden minder en minder punten gepakt. Het veld schoof in elkaar en niets was meer zeker. Vier koppels eindigden binnen vijf punten van elkaar.
Terwijl Havik en Van Schip hun kersverse wereldtitel vierden, zat er voor de Belgen niets anders op dan wonden te likken. Die wonden bleken dieper dan gedacht. “Uiteindelijk tweede, derde, nee… Vierde?” Pas in gesprek met Sporza komen Ghys en De Vylder erachter dat ze buiten het podium vallen.
picture

WK wielrennen | “Ik deed alles goed in het laatste rondje” - Havik na historische wereldtitel

Geflikt door de Nederlanders

Dat hakt erin bij het Belgische duo. Ghys: “Hoe kan dit gebeuren? Op het einde laten we ons gewoon flikken door de Nederlanders. Ze flikken ons door ons te kloppen in ons eigen spel, door hard te rijden op het juiste moment. Al blijven het ook wel acrobaten die een stunt op het randje niet schuwen.”
“Bij de laatste sprint ging alles perfect, tot de laatste wissel. De Nederlanders raasden ons voorbij waardoor Robbe meteen een klein gaatje moest dichten. En de rest had nog net de versnelling, dus alles ontglipt ons eigenlijk.”
Vooral Ghys is zwaar teleurgesteld. “We hebben gevochten met het mes tussen de tanden en werden ijskoud gepakt in de laatste sprint. Op een WK telt maar één plaats. Dan word ik nog liever vierde dan naast de Nederlanders te gaan staan op het podium.”
picture

WK wielrennen | Kersvers wereldkampioen koppelkoers Jan-Willem van Schip geeft prachtig interview

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie