Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | “Ik deed alles goed in het laatste rondje” - Havik na historische wereldtitel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/08/2023 om 09:23 GMT+2

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben historie geschreven door als eerste Nederlanders wereldkampioen te worden op de puntenkoers. Na een bizar spannende laatste sprint voor dubbele punten stond het duo Havik/Van Schip echter bovenaan het scorebord. “Ik deed alles goed in de laatste ronde, maar ik was ook zo moe”, vertelt Havik na een historische triomf op het super-WK wielrennen.

WK wielrennen | “Ik deed alles goed in het laatste rondje” - Havik na historische wereldtitel

Nadat het Van Schip eerder niet was gelukt om een rondje voorsprong te pakken – goed voor twintig punten – kwam het aan op de laatste sprint, waarin dubbele punten te verdienen waren. Als Havik na het afzetten door Van Schip ook maar iets fout had gedaan, was de kans op goud verkeken.
Mar Havik deed alles goed. Het goud kwam dichter en dichter. Zelfs het feit dat de Britten zich nog in de sprint mengden, kon geen kwaad. Met dank aan Nieuw-Zeeland dat voorop reed in de jacht op brons. Goud voor Nederland, België lag zo goed op koers maar bleef met lege handen achter.
picture

WK wielrennen | Nederland wereldkampioen koppelkoers! Havik en Van Schip zorgen voor unicum

Fantastische slotronde

De vreugde was uiteraard groot na die fantastische finish. Voor dit moment was Havik ook begonnen met wielrennen. Hij won al eens de puntenkoers, nu lukte het in Glasgow tijdens het super-WK ook op de koppelkoers.
“Ongelooflijk! Ik wist in de laatste ronde dat we tweede moesten worden... Ik wist het. En ik deed alles goed, maar ik was zó moe! Ik kan niet geloven dat we al die toprijders hebben verslagen”, aldus Havik, die in een eerste reactie voor de camera van Eurosport nog altijd versteld staat.
picture

WK wielrennen | Keizer van de kilometer - vierde wereldtitel Jeffrey Hoogland is een feit

Betere renners verslagen

“Vorig jaar werd ik voor het eerst wereldkampioen, op een individueel onderdeel, maar dit was de eerste keer dat we tegelijkertijd goed in vorm waren. We maakten een kans. Maar om het dan ook te doen... ongelooflijk!”
Havik denkt dat hij vijf jaar geleden voor gek zou zijn verklaard als hij had verteld een wereldtitel op zak te hebben, maar nu heeft hij er zelfs twee. “Een jaar voor de Olympische Spelen moet je echt goed in vorm zijn, iedereen probeert al te pieken. Er starten hier veel betere renners dan ik, zo denk ik altijd, maar we hebben ze allemaal verslagen!”

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie