Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | “Dit was een achtbaan van emoties” - Van den Berg na spannende teamsprint

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/08/2023 om 22:57 GMT+2

De regenboogtrui is terug in het bezit van de Nederlandse teamsprinters. Daar was wel een supersnelle finale tegen Australië voor nodig op het super-WK wielrennen. Beide trio’s kwamen tot een tijd van 41,6, maar de getallen achter de komma waren in het voordeel van oranje. “Ik beleefde een achtbaan aan emoties”, aldus starter Roy van den Berg.

WK wielrennen | “Dit was een achtbaan van emoties” - Van den Berg na spannende teamsprint

Van den Berg kampte met een rugblessure waardoor de start van oranje niet altijd even optimaal waren en er dus tijd werd verloren. Australië is vaak sneller weg, maar dat heeft gelukkig niets meer met rugproblemen te maken.
Met rugproblemen en dus een slechte start waren Van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland geen wereldkampioen geworden. “Ik zag op het scorebord dat we een beetje achter lagen. Toen lagen we op kop en toen weer achter. Maar toen kwam onze machine Jeffery om het af te maken”, aldus Van den Berg.
picture

WK wielrennen | Bullet Train pakt met minimale marge op Australië goud terug op teamsprint

Bizar close

Hij reageert op de suggestie van de interviewer dat dit de beste finale teamsprint ooit was op een WK. “Het is ongelooflijk, het was alsof ik in een achtbaan van emoties zat. Het duurde 41 seconden en toen stond oranje bovenaan. Yes!”
“Ondanks alle pijn kan ik nog lachen”, voegt Lavreysen toe. “Het was bizar close. Toen we eindelijk van start mochten, gingen we er vol voor. Het is geweldig om de regenboogtrui weer terug te hebben!”
picture

WK wielrennen | Maike van der Duin pakt zilver op scratch dankzij machtige slotronde

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie