Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Kopecky overduidelijk de beste op puntenkoers - tweede wereldtitel binnen

Kevin van Nunen

Geupdate 08/08/2023 om 20:53 GMT+2

De tussenstand was lange tijd spannender dan een blik op de baan, maar de sterkste heeft overduidelijk gewonnen op de puntenkoers. En die sterkste was Lotte Kopecky. Ze werd in Glasgow tijdens het super-WK wielrennen al wereldkampioen afvalkoers en voegde daar op basis van totale controle de puntenkoers aan toe.

WK wielrennen | Kopecky overduidelijk de beste op puntenkoers - tweede wereldtitel binnen

Het was af en toe alsof Kopecky rondjes om de overige deelneemsters reed. Ze pakte een rondje en had de race constant onder controle, maar Georgia Baker bleef qua punten nog een tijdje in de buurt. Een echte bedreiging vormde de Australische niet, maar het duurde daardoor wel eventjes voordat de Belgische zeker was van een nieuwe regenboogtrui.
De 27-jarige heerste en verdeelde, bepaalde wie een rondje werd gegund en wie een tussensprint won, maar de conclusie stond allang vast: Kopecky werd wereldkampioene op de puntenkoers.
picture

WK Wielrennen | Lotte Kopecky bezorgt België eerste goud - prolongeert haar titel op afvalkoers

Dominantie onderstreept

Tijdens de laatste tien ronden onderstreepte de alleskunner haar dominantie. Voordat Kopecky haar aandacht verlegt naar de weg, staat ze in Schotland ook nog op de startlijst van het omnium.
Marit Raaijmakers deed met een late uitval een gooi naar het brons, maar viel na de laatste sprint – met dubbele punten – uiteindelijk buiten het podium. Tsuyaka Uchino won die laatste sprint en werd derde.

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie