Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Matthijs Büchli werd met sleutelbeen uit de kom vierde in afvalkoers

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 08/08/2023 om 09:45 GMT+2

Er deden zich op de afvalkoers op het super-WK wielrennen in Glasgow diverse valpartijen voor. Gek genoeg was dat zowel in het voordeel als nadeel van Matthijs Büchli, die vierde zou worden. Een vierde plaats was zonder valpartijen te hoog gegrepen, oordeelt Büchli, maar ook finishte hij de race met zijn sleutelbeen uit de kom.

WK wielrennen | Ethan Vernon wereldkampioen afvalkoers

De dertigjarige Büchli viel tot twee keer toe hard op het hout van de Schotse wielerbaan. De eerste keer was al in het begin, de tweede keer toen er nog acht renners over waren. Bij een val wordt de koers geneutraliseerd, waarna je weer mag aansluiten.
“Ik wist niet eens dat dat kon, je sleutelbeen uit de kom. Het moet vanzelf helen”, aldus Büchli. Hij reed de afvalkoers uit alsof er niets aan de hand was, waarschijnlijk verdoofd door de adrenaline. Büchli legt ook uit waarom de val in zijn ‘voordeel’ was. “Ik rijd hier tegen mannen met overcapaciteit.”
picture

WK wielrennen | Lavreysen wereldkampioen sprint

Voorheen sprinter

“Ik kon even bijkomen. Zonder die val was ik zesde of zevende gewonnen”, aldus Büchli, die eerder in zijn carrière te boek stond als sprinter en tijdens Tokyo 2020 zelfs deel uitmaakte van de gouden teamsprint. Bij Rio de Janeiro 2016 pakte hij zilver op de keirin, ook een sprintonderdeel.
Het WK-goud op de afvalkoers ging naar Ethan Vernon.
picture

WK wielrennen | 5 wereldtitels niet genoeg voor Lavreysen - "Voorlopig niet van plan te stoppen"

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie