Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Nederland wereldkampioen koppelkoers! Havik en Van Schip zorgen voor unicum

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 08/08/2023 om 22:35 GMT+2

Nederland heeft op de super-WK wielrennen in Glasgow een primeur beleefd met de eerste wereldkampioen koppelkoers. Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip trokken na een superspannende slotfase aan het langste eind. De Belgen schoten uit de startblokken, maar het zijn toch echt Havik en Van Schip die in Glasgow voor het eerst op de koppelkoers de regenboogtrui veroveren.

WK wielrennen | Nederland wereldkampioen koppelkoers! Havik en Van Schip zorgen voor unicum

Havik nam na tweehonderd rondjes de beslissende laatste sprint voor zijn rekening, waarin zoals altijd dubbele punten vallen te verdienen. Hij werd perfect afgezet door Van Schip, die de andere helft van het duo vormt. Havik perste alles eruit wat er in zijn benen zat en dat was precies genoeg om wereldkampioen te worden.
Er mag een bloemetje naar Nieuw-Zeeuwland, dat de laatste sprint won in de jacht op het podium. De Kiwi’s pakten inderdaad brons, wat weer ten koste ging van de Belgen. De Vylder/Ghys leek onderweg naar de wereldtitel of toch het podium minimaal, maar stond uiteindelijk met lege handen.
picture

WK wielrennen | Keizer van de kilometer - vierde wereldtitel Jeffrey Hoogland is een feit

Zingen als wereldkampioen

Het feest werd gevierd door de oranje equipe, met Havik (32) en Van Schip (28) als stralend middelpunt. Eindelijk wordt het jarenlange harde werken en investeren beloond met de ultieme prijs, want ultiem is het om wereldkampioen te worden. Zeker op deze manier.
“Wereldkampioen, wereldkampioen. En niemand kan er wat aan doen”, zong Van Schip uit volle borst, poserend met Havik, terwijl zeer toepasselijk Don’t Stop Believin’ in het velodrome uit de speakers schalde.

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie