Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK handbal | Nederlandse vrouwen openen sterk met overtuigende zege op Argentinië: 41-26

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 01/12/2023 om 10:30 GMT+1

De Nederlandse handbalvrouwen zijn donderdag goed begonnen aan het WK in Scandinavië. In het Deense Frederikshavn won de ploeg met 41-26 van Argentinië. Bondscoach Per Johansson bracht maar liefst zestien van de achttien speelsters in het veld. Ook de ervaren Yvette Broch maakte in de tweede helft haar rentree na een afwezigheid van 2,5 jaar.

Dione Housheer viert haar treffer tegen de Argentijnse vrouwen

Foto: Getty Images

Oranje kwam geen moment in de problemen tegen Argentinië. De openingstreffer was nog voor de tegenstander, maar daarna draaide de ploeg de score snel om en nam comfortabel de leiding.
Bij rust was de stand 20-14. Deze marge breidde Nederland daarna gestaag verder uit. Dit was mede te danken aan Estavana Polman en Dione Housheer, die allebei zes keer doel troffen. Ook Broch kwam twee keer tot scoren.

Superieur

Johansson was na afloop zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We waren superieur. Dit komt heel dicht in de buurt van het ideale openingsduel", sprak de bondscoach na afloop voor de camera van Viaplay. "We hadden de ruimte om veel te wisselen waardoor we zelfs wat energie hebben kunnen besparen met het oog op de komende wedstrijden."
Nederland komt zaterdag opnieuw in actie. Dan is Congo de tegenstander. Maandag treft de ploeg Tsjechië. Beide duels zijn in Frederikshavn.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie