Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK handbal | Oranjedames kraaien ook victorie tegen Brazilië - kwartfinale komt in zicht

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 07/12/2023 om 10:53 GMT+1

De oranje handbaldames hebben op het WK in Scandinavië hun vierde overwinning geboekt. En een belangrijke bovendien, want in de eerste wedstrijd in de hoofdronde werd Brazilië aan de kant gezet. Dat gebeurde met overtuigende cijfers. Nederland won in Frederikshavn met 35-27 en blijft koploper in groep IV.

Estavana Polman laat zich niet afschrikken door een overtal aan Braziliaanse verdedigers

Foto: Getty Images

Brazilië was de naaste achtervolger van Nederland en Spanje. Beide landen begonnen op basis van drie eerdere overwinningen met zes punten aan de hoofdronde. Brazilië wilde niets liever dan Oranje uitdagen, maar werd met een marge van acht doelpunten aan de kant gezet.
Daardoor blijft Oranje koploper, al hebben de Spaanse handbaldames net zoveel punten. Tsjechië volgt met twee punten minder door een overwinning op Oekraïne, maar krijgt nog te maken met Spanje en Brazilië. Bij gelijke stand telt het onderling resultaat en Nederland heeft al een overwinning op zak tegenover de Tsjechen.

Laatste acht komt in zicht

Kortom, het ziet er goed uit om kwalificatie voor de laatste acht te realiseren. Maar ook een plek in de kwartfinale is nog niet genoeg om de ambities kracht bij te zetten. Nederland dient zelfs bij de beste zes te eindigen om op eigen kracht een startbewijs te veroveren voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).
Om op dit WK al direct Paris 2024 dient het toernooi zelfs te worden gewonnen, tenzij Frankrijk in de eindfase een prominente rol speelt. Er worden tussen nu en de WK-finale op 17 december ongetwijfeld nog diverse spannende wedstrijden gespeeld.
De volgende wedstrijd van de Oranjedames is vrijdag 8 december. Er wordt dan om 20:30 uur aangetreden tegen Oekraïne. Bekijk hier het volledige speelschema.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie