Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Svahn en Chanavat winnen sprint in Davos - klassementen weer spannender

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/01/2024 om 19:10 GMT+1

Harald Østberg Amundsen heeft een slechte dag achter de rug in de Tour de Ski. De leider in het klassement ging op de sprint onderuit in één van de heats, waardoor hij een deel van zijn voorsprong moest inleveren. Amundsen had nog enig geluk met de winst van Lucas Chanavat, terwijl bij de vrouwen Jessie Diggins deed wat ze moest doen door als derde binnen te komen.

Tour de Ski | Svahn en Chanavat winnen sprint in Davos - klassementen weer spannender

De sprint is en blijft een onvoorspelbaar onderdeel van het langlaufen, ook binnen deze rittenkoers. Vraag maar aan Amundsen, die met zo’n mooie marge naar de winst gleed op de achtervolging, maar naast bonificatie grijpt en de strijd om eindwinst dus weer spannender ziet worden.
Amundsen was, is en blijft leider maar met een geslonken voorsprong moet hij weer aan de bak. Het geluk van de Noor is dat Chanavat de sprint won, terwijl de Fransman niet uitblinkt op de onderdelen die nog volgen. Denk daarbij met name aan de klim naar Alpe Cermis.
picture

Tour de Ski | Lucas Chavanat sprint met overmacht naar de winst in Davos

Derde plaats voor Diggins

Bij de vrouwen leverde de koploper ook wat tijd in, maar vooraf had Jessie Diggins ongetwijfeld direct getekend voor een derde plaats op de sprint. Dat is namelijk niet de specialiteit van de Amerikaanse, maar ze pakte met een podiumplek nog wel wat belangrijke bonificatie.
Bijzonder is wel dat tijdens de 20 kilometer achtervolging klassieke stijl Linn Svahn – als winnares van de sprint – als eerste weg mag en niet de aanvoerster van het klassement. Maar dat is iets voor donderdag, wederom in de sneeuw van Davos.
De Tour de Ski wordt afgesloten met enkele loodzware opdrachten in Val di Fiemme.
picture

Tour de Ski | Er staat geen maat op Jessie Diggins - wint achtervolging met driekwart minuut

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski vormt traditioneel rond Oud en Nieuw een prachtige mix van sprints en langere afstanden, met de apotheose bergop in Val di Fiemme. Vanaf begin tot eind ben je bij Eurosport en discovery+ aan het juiste adres! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie