Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2022 | Spanning, tactiek en onvrede nadert kookpunt in spannende strijd motoren

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/01/2022 om 12:20 GMT+1

De winnaar van de dag kan zomaar de verliezer zijn van morgen tijdens deze editie van de Dakar Rally. De strijd bij de motoren is heel erg spannend. Zo spannend zelfs dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is dat huidig leider Adrien van Beveren zich tegen het weekend ook eindwinnaar mag noemen.

Dakar 2022 | Spanning, tactiek en onvrede nadert kookpunt in spannende strijd motoren

De Fransman is als Yamaha-rijder in het nadeel ten opzichte van de andere fabrikanten, omdat die meer ijzers in het vuur hebben. Er kan dus tactisch worden gereden. Dat steekt Van Beveren een beetje, maar hij durfde het tenminste wel aan om het heft in eigen handen te nemen.
De Fransman heeft een voorsprong van zes minuten op de concurrentie, maar morgen openen in één van de lastigste ritten die nog op het programma staat. Daardoor is het vrijwel zeker dat zijn rivalen op hem inlopen en in de Saoedische woestijn tijd goed gaan maken.
picture

Dakar 2022 | Leidende positie blijft bij motoren maar van eigenaar verwisselen

Benavides valt uit

Misschien is die uitgangspositie zelfs wel met opzet gecreëerd door mannen als Sam Sunderland, Pablo Quitanilla en Matthias Walkner. Sunderland stopte zelfs even om te checken hoe het met een gecrashte ploeggenoot ging. Het kwartet geeft amper tien minuten op elkaar toe.
Wie weet valt er nog vuurwerk te verwachten! De spanning in het klassement zorgde er welhaast voor dat de focus niet lang op de etappewinst van Toby Price, die al op achterstand was geraakt. Groter nieuws was in dat opzicht de uitvalbeurt van Kevin Benavides. Zijn motor stopte ermee en wilde niet meer starten, einde rally.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie