Van Kasteren bezet nu de vierde plaats in de algemene rangschikking en stootte daarmee een van de Kamazzen van de troon. Het betreft de truck van Andrey Karginov, die problemen ervoer met zijn versnellingsbak en daardoor tijd verspeelde.
Gelukkig voor Kamaz heeft het tijdens deze Dakar Rally meerdere ijzers in het vuur en loopt alles nog altijd op rolletjes voor klassementsleider Dmitry Sotnikov, ondanks wat verloren tijd vanwege een noodzakelijke wielwissel.

Dakar 2022 | Van Kasteren weet de oppermachtige Kamaz-trucks te splitten

Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:17

Scheurtje in bolwerk?

Sotnikov behield desondanks de leiding en heeft een voorsprong van zes minuten op Eduard Nikolaev, op basis van het verleden de succesvolste Kamaz-rijder en dus altijd een factor om rekening mee te houden. Nikolaev is viervoudig Dakar-winnaar.
Anton Shibalov staat derde en is hopelijk het volgende target van Van Kasteren, die halverwege de eerste rallyweek dik twintig minuten is verwijderd van een virtuele podiumplaats.
Sobnikov verloor tijd door wielwissel, 1-2-3, Shibalov tweede en Karginov grote problemen door versnellingsbak, maar wel 5 op 5 door Nikolaev die gat dicht met Sotnikov.
Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:15
Dakar
Dakar 2022 | Al-Attiyah komt niet meer in de problemen en wint voor de vierde keer
15/01/2022 OM 00:08