Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | Favoriete keu terug - Luca Brecel rijdt naar vliegveld en wint de jackpot

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 06/09/2023 om 15:01 GMT+2

Goed nieuws voor Luca Brecel: de wereldkampioen snooker heeft zijn favoriete keu terug. De ‘Belgian Bullet’ was de keu waarmee hij wereldkampioen werd kwijtgeraakt tijdens een zomer vol reizen, maar na een even lange als bizarre zoektocht op het vliegveld van Frankfurt is de keu terug in zijn bezit. Er gaat voortaan een tracker mee in de speciale koffer.

WK snooker | Brecel maakt het tegen Selby nog spannend, maar is wereldkampioen na zinderende finale!

Brecel raakte het wachten beu na enkele weken zonder zijn favoriete keu, waarop hij vanuit België naar de luchthaven van Frankfurt reed om zijn keu zelf maar te gaan zoeken. Alsof het zo heeft moeten zijn, slaagde Brecel erin om zijn keu te lokaliseren en mee naar huis te krijgen.
Het vervelende voor snookerspelers is dat ze hun keu moeten inchecken. En daarna bij de bagageband maar moeten hopen dat hun kostbare bezit op bestemming weer tevoorschijn komt. In het geval van de wereldkampioen bleef dit uit. Brecel kon na een vlucht van Seattle naar Frankrijk wachten wat hij wilde.
picture

WK snooker | Brecel live op CNN na wereldtitel - "Het is een droom die uitkomt"

Happy end

Maar er kwam maar geen keu. Voor de tweede keer in zijn loopbaan was Brecel een keu kwijt. Dit verhaal heeft echter inmiddels een happy end. Het wachten beu stapte Brecel samen met zijn vader in de auto om te kijken wat er ter plekke in Frankfurt mogelijk was.
Een heleboel, zo bleek. “Ze bleven ons maar van het kastje naar de muur sturen”, vertelt vader Carlo Brecel aan Het Laatste Nieuws over de afhandeling van de verloren keu. “We hebben op de gok 600 kilometer gereden. We vertelden over de kwijtgeraakte bagage en werden naar een andere afdeling gestuurd. Ook daar was niets.”
“Tot we het pakket plotseling op weer een andere afdeling zagen staan. Zomaar tussen duizenden andere koffers. Een gelukstreffer. Maar blij dat we waren”, vervolgt Carlo. Zoon Luca snookerde in de tussentijd met een reservekeu de European Masters.
picture

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

Tegen Hawkins met replica

Brecel verloor in de achtste finale met 5-4 van latere winnaar Barry Hawkins. “Een replica is toch niet helemaal 100 procent. Het is een mentale kwestie. Zo’n keu heeft emotionele waarde. De top van de replica raakte in de laatste frames tegen Hawkins ook nog eens los.”
Tijdens de aanstaande Shanghai Masters (11-17) september kan Brecel weer lekker snookeren met zijn favoriete keu. En de oplossing voor al het gereis? “Vanaf nu plaatsen we een tracker in de koffer”, aldus vader Carlo.
picture

European Masters | Hawkins zet Brecel voet dwars onderweg naar kwartfinale en nummer één-positie

Waar kijk je?

Het spektakel op het groene laken gaat bijna weer beginnen! Vanaf de nazomer kijk jij gewoon weer iedere snookerbal via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie