Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Welsh Open | Direct controverse - referee vergeet Lisowski te waarschuwen voor derde misser

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/02/2024 om 14:11 GMT+1

Er heeft zich op de eerste dag van de Welsh Open direct een controversieel moment voorgedaan. Jack Lisowski miste voor de derde keer op rij een rode bal en dat betekent normaal gesproken reglementair verlies van het frame. Omdat de referee echter was vergeten om Lisowski te waarschuwen, kwam ‘Jack-Pot’ ermee weg waarna Oliver Brown excuses ontving. Lisowski won echter het frame.

Welsh Open | Direct controverse - referee vergeet Lisowski te waarschuwen voor derde misser

Lisowski zou vervolgens met 4-2 winnen van Brown, maar iets heel anders dan de eindstand hield in Llandudno de gemoederen bezig. Dat betrof namelijk een moment tijdens het derde frame dat maandag in alle vroegte werd gespeeld. Een moment waarbij het Lisowski maar niet lukte om zijn uitzicht op rood om te zetten in een klosje.
Als zoiets drie keer op rij niet lukt, terwijl geen sprake is van een snooker, betekent dit automatisch verlies van het frame. Behalve in dit geval voor Lisowski, omdat de referee was vergeten hem te waarschuwen dat dit het gevolg zou zijn van een derde gemiste poging.
Zonder waarschuwing vooraf vond de referee het niet kunnen om Lisowski het frame te laten verliezen, waarna er niets anders opzat dat excuses aan te bieden bij Brown en verder te spelen. Lisowski zou het frame uiteindelijk in zijn zak steken en die 2-1 voorsprong niet meer verspelen.

WAAR KIJK JE?

Na de German Masters is het al gauw weer tijd voor de Welsh Open. Wie deelt de lakens uit in het Venue Cymru in Llandudno en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie