Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | Allen overleeft comeback Trump in zenuwachtige decider

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 23/01/2023 om 15:31 GMT+1

Mark Allen heeft zondag de World Grand Prix op zijn naam geschreven. De speler van het seizoen tot nu toe liet Judd Trump van 7-2 terugkomen naar 9-9, maar maakte in de decider de minste fouten. Na overwinningen op de Northern Ireland Open, het UK Championship en de World Grand Prix is de Noord-Ier nu het tiende lid van snookerspelers die drie of meer titels in één seizoen hebben gewonnen.

Mark Allen

Foto: Getty Images

De overwinning versterkt Allens nummer 1-positie op seizoensranglijst alleen maar verder. De Noord-Ier won dit jaar al in zijn eigen Noord-Ierland en daarnaast was hij ook succesvol op het UK Championship, de eerste major van het seizoen.
Trump liet zijn klasse zien door van 7-2 naar 9-9 terug te komen om een ​​beslissend frame te forceren. Het was bloedstollend spannend in de Centaur Arena in Cheltenham, maar Allen hield zijn zenuwen het meest in bedwang door met een ijskoude 52-break om de zege alsnog over de streep te trekken.

B-game

Allen was kapot na de zege, zo was te zien in het post-match interview. "Ik was echt helemaal nergens meer in de laatste frames. Judd (Trump) potte de ene na de andere geweldige bal en ik zat daar maar in mijn stoel. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb in dat laatste frame, maar ik ben heel blij dat ik me onder die druk goed heb kunnen houden."
"Ik heb het hele toernooi niet op mijn best gespeeld, maar alsnog heb ik hier gewonnen. Grote speler, zoals O'Sullivan, Higgins en Selby, kunnen met een B-game ook winnen. Dat wil ik ook kunnen", aldus een blije Allen.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie