Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 15 - Sinner voltooit comeback en wint eerste slam

Kevin van Nunen

Geupdate 28/01/2024 om 13:58 GMT+1

Wie wordt de opvolger van Novak Djokovic? Bizar genoeg krijgen we tijdens dag 15 van de Australian Open 2024 een antwoord op die vraag. Er zijn twee opties: Jannik Sinner of Daniil Medvedev. Die twee staan tegenover elkaar in de finale, die zondag rond 09:30 uur Nederlandse tijd van start gaat. Kijk live tennis op Eurosport en volg updates in ons liveblog.

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Sinner pakt 'm! (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3)

Met een karakteristieke forehand langs de lijn sleept Jannik Sinner zijn eerste Grand Slam binnen. Wat een fenomenale comeback van de Italiaan, die van een 2-0 achterstand in sets terug wist te komen.
picture

Australian Open | Sinner produceert geweldige comeback tegen Medvedev en wint eerste Grand Slam

Vijfde set! (3-6, 3-6, 6-4, 6-4)

Sinner doet precies hetzelfde als in de vorige set en breakt op het juiste moment. We gaan naar een vijfde set, en dat wordt de vierde van dit toernooi voor Medvedev. Kan hij nog een vaatje energie ergens vandaan halen?

Gelijkopgaand (3-6, 3-6, 6-4, 4-4)

De vierde set volgt de trend van de derde en gaat redelijk gelijk op. We hebben al breakpunten voor beide spelers gezien, maar zowel Medvedev als Sinner heeft nog niet kunnen toeslaan op de service van de ander.

Sinner pakt 'm! (3-6, 3-6, 6-4)

Here we go! Sinner breakt op het juiste moment, pakt de set en we hebben dan eindelijk een wedstrijd. Het publiek stond al aan de kant van de Italiaan en hij lijkt daar nu op te laveren. Kan hij dit momentum behouden en het heft van de wedstrijd in handen nemen?

Tweede set (3-6, 3-6)

Ook de tweede set gaat naar Daniil Medvedev. Even leek het erop dat Jannik Sinner een weg terug had gevonden in deze set, maar de als derde geplaatste Rus was precies op tijd weer bij de les en stelt alsnog de setwinst veilig. 2-0 nu voor Medvedev, dit wordt een lastige opgave voor Sinner.

Break (3-6, 1-4)

Het is momenteel Daniil Medvedev die bepaalt wat er gebeurt. De Rus mist geen bal, dicteert het tempo en Jannik Sinner heeft geen idee wat hij moet doen. Hij lijkt de sleutel tot het spel van de Italiaan op het juiste moment te hebben gevonden.

Setwinst (3-6)

Medvedev serveert geweldig in de eerste set. Tegen een eersteservicepercentage van 86% is bijna niet te spelen en dat lukt Jannik Sinner dan ook niet. Dankzij twee breaks gaat de eerste set naar de als derde geplaatste Rus.

Break (1-2)

Waar je misschien dacht dat Daniil Medvedev wat moeizaam zou bewegen na drie eerder vijfsetters is dat allerminst het geval. De Rus breakt Sinner in diens tweede servicegame en komt een break voor. Hij lijkt al vroeg in de wedstrijd vat te hebben op het speelplan van de Italiaan.

We zijn begonnen!

De toss is gedaan en de foto's zijn genomen. Wie van deze twee mag zich na vandaag Australian Open-kampioen noemen? Een boeiende finale staat ons te wachten. Schakel nu live in op Eurosport 1 of stream reclamevrij via discovery+.

Uitgelezen kans op winnen van hoofdprijs

Na twee zeer boeiende weken vol toptennis in Melbourne zijn nog slechts Sinner en Medvedev in de running voor het winnen van de eerste major van 2024. Voor Sinner zou het een unicum zijn om een Grand Slam te winnen, Medvedev schreef de US Open van 2021 al eens op zijn naam.
Tussen het geweld van Djokovic, Rafael Nadal en in een iets verder verleden Roger Federer was het zo simpel nog niet om een Grand Slam te winnen. Vandaar dat sommige grote namen misschien minder hoofdprijzen hebben gewonnen dan je zou verwachten. Zoveel kansen doen zich niet voor en daarom zijn Sinner en Medvedev erop gebrand om deze kans te pakken.
picture

Australian Open | Heerlijk punt Zverev na bizarre rally van 51 slagen tegen Medvedev

Elise Mertens in finale vrouwen dubbelspel

Voor je het weet, houdt ook Carlos Alcaraz weer huis, dus het is ook aan te beleven om finales te winnen. Sinner rolde met groot gemak door zijn partijen op de Australian Open en begint als grote favoriet, Medvedev toonde zich een ware marathonman en geldt als underdog. Hoe fit zijn de benen nog?
We gaan het allemaal meemaken als rond 09:30 uur het eerste punt van de finale wordt betwist. Het commentaar bij Sinner vs Medvedev wordt verzorgd door Kristie Boogert. Los van deze finale is er ook nog de eindstrijd in het vrouwen dubbelspel, waarin Elise Mertens aan de zijde van Su-wei Hsieh mag proberen om haar vierde major in de wacht te slepen.
picture

Australian Open | Medvedev demonstreert return - "Ben in de loop der jaren meer achteruit gegaan"

Speelschema en tijden dag 15 Australian Open

Rod Laver Arena
Kichenok/Ostapenko (11) - Hsieh/Mertens (2) - niet voor 05:00 uur
Sinner (4) - Medvedev (3) - niet voor 09:30 uur

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie