Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Griekspoor schiet uit startblokken op weg naar tweede ronde

Kevin van Nunen

Geupdate 17/01/2022 om 16:38 GMT+1

Niet te stoppen! Tallon Griekspoor blijft maar winnen, ook op de Australian Open. De Nederlander boekte zijn plaats in de tweede ronde dankzij een duidelijke overwinning op Fabio Fognini. Griekspoor liet er met 6-1 6-4 6-4 geen enkele twijfel over bestaan wie er recht had op een plekje in de volgende ronde.

AusOpen | Bekijk highlights van de overwinning van Griekspoor op Fognini

Behalve een overwinning met duidelijke cijfers boekte Griekspoor ook een vlotte zege. Hij stond amper twee uur op de baan en de eerste twee sets waren zelfs na 65 minuten al binnen. De statistieken waren dan ook stuk voor stuk in het voordeel van de Nederlander, die een geweldig resultaat boekte.
Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat Griekspoor de tweede ronde bereikt van de eerste Grand Slam van het jaar. Deze prestatie past in het beeld van de opmars die hij inzette in 2021 met een reeks van gewonnen challengers.
picture

AusOpen | Griekspoor schiet uit startblokken op weg naar tweede ronde

Teenblessure

En nu pakte de 25-jarige dus door, tegen de voormalig nummer negen van de wereld. De altijd weer onvoorspelbare Fognini had weinig in te brengen tegen Griekspoor, die in de tweede ronde uitkomt tegen Pablo Carreno Busta. De Spanjaard is als negentiende geplaatst, Griekspoor is ATP-62.
Hopelijk is het feit dat Griekspoor een korte wedstrijd speelde op meerdere vlakken behulpzaam. Zo kampte hij in aanloop naar het toernooi in Melbourne met een vervelende teenblessure.

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie