Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Van de Zandschulp en Griekspoor winnen - oranje onderonsje aanstaande in tweede ronde

Kevin van Nunen

Geupdate 16/01/2023 om 07:29 GMT+1

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben hun eersterondepartij op de Australian Open allebei in winst omgezet. Dit betekent dat er een Nederlands onderonsje plaatsvindt in de tweede ronde, als ze het tegen elkaar opnemen. Dit betekent ook dat er slechts plaats is voor of Van de Zandschulp of Griekspoor in de derde ronde.

AusOpen | Bekijk matchpoint Van de Zandschulp in eerste ronde Melbourne

Van de Zandschulp mocht direct om 01:00 uur Nederlandse tijd het spits afbijten in Melbourne. De nummer één van Nederland, als 32ste geplaatst, genoot een beschermde status, maar trof in Ilya Ivashka niet direct een gemakkelijke tegenstander. De man uit Belarus is de ATP-73.
Het ging dan ook redelijk gelijk op tussen Van de Zandschulp en Ivashka. De Nederlander won de eerste set, met een break verschil, maar moest de tweede set afstaan en kwam ook in de derde set een break achter. Dit was voor Van de Zandschulp het sein om een tandje bij te zetten.
Hij brak Ivashka terug en stootte direct door naar 5-7, waarmee hij opnieuw op voorsprong kwam. Het was daarna nog zeker niet direct gespeeld, maar door ook de vierde set te winnen, maakte Van de Zandschulp een einde aan de aspiraties van zijn tegenstander: 6-3 3-6 7-5 6-3.
picture

AusOpen | Griekspoor opnieuw naar tweede ronde dankzij winst in straight sets

Straight sets voor Griekspoor

Echt spannend was het op basis van de setstanden geen moment bij Van de Zandschulp en Griekspoor ging zelfs nog iets eenvoudiger door naar de tweede ronde. Hij nam het op tegen lucky loser Pavel Kotov en was in drie sets klaar. Het winnen van het ATP-toernooi in Pune bezorgde Griekspoor duidelijk vertrouwen en dat nam hij ook in Melbourne mee de baan op.
Griekspoor won met 6-3 7-6(3) 6-3 en dus krijgen we een oranje onderonsje in de tweede ronde van de Happy Slam. De laatste keer dat Van de Zandschulp en Griekspoor tegenover elkaar stonden, is nog niet zo lang geleden. Van de Zandschulp won eind december ten koste van Griekspoor in twee sets de finale van het NK tennis.
picture

AusOpen | Bekijk in samenvatting hoe Van de Zandschulp afrekent met Ivashka

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel