Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Van de Zandschulp trekt na goede start aan kortste eind tegen Evans

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 01/09/2023 om 07:51 GMT+2

Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld in New York. De Nederlander kwam uitstekend uit de startblokken, maar moest uiteindelijk na vier sets zijn meerdere erkennen in Dan Evans. Van de Zandschulp, die door aanhoudende blessures met lage verwachtingen naar de 'Big Apple' trok, had ook nu weer last van de linkervoet die hem al maanden teistert.

US Open | Van de Zandschulp trekt na goede start aan kortste eind tegen Evans

Op papier een lastige loting voor de Nederlander, want Evans had deze zomer al laten zien goed uit de voeten te kunnen op het Amerikaanse hardcourt. Zo won hij enkele weken geleden het toernooi van Washington ten koste van Tallon Griekspoor in de finale.
De bliksemstart van Van de Zandschulp was er daarom eentje die hoop gaf, want na amper 35 minuten had de Veenendaler zich naar setwinst getennist.
Dat kwam vooral door een combinatie van factoren. Van de Zandschulp serveerde prima en maakte voor zijn doen weinig fouten. Evans serveerde op zijn beurt dramatisch, sloeg amper winners en kon zijn dominante netspel totaal niet tot uiting brengen.

Ommekeer

Na de goede eerste set stortte de boel echter vrij snel in voor Van de Zandschulp. Evans ging beter spelen, ging meer eerste services inslaan en werd beter in de rally. De tweede set ging met 6-1 naar de Engelsman.
Van de Zandschulp, die al maanden last heeft van een blessure aan de linkervoet, streed daarna voor wat hij waard was, maar voor een stunt was Evans simpelweg te goed. De huidige nummer 28 van de wereld leverde geen enkele servicegame meer in en brak de Nederlander nog drie keer in set drie en vier.
De uitschakeling van Van de Zandschulp houdt in dat er geen Nederlanders meer over zijn in het enkelspel. Eerder verloren Tallon Griekspoor en Aranxta Rus al hun eersterondepartijen. Evans gaat het in de derde ronde opnemen tegen niemand minder dan Carlos Alcaraz, titelverdediger en (nu nog) nummer één van de wereld.

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie