Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Kijk live op Eurosport naar finale dames tussen Aryna Sabalenka en Qinwen Zheng

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 26/01/2024 om 15:34 GMT+1

Na twee weken lang toptennis op de Australian Open gaat de finale bij de dames tussen de titelverdedigster en een grote verrassing. Aryna Sabalenka en Qinwen Zheng treffen elkaar zaterdag in de Rod Laver Arena als de hoofdprijs op het spel staat. Het eerste punt wordt gespeeld rond de klok van 09:30 uur. Natuurlijk kijk je ook de finale live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

Voor de 25-jarige Sabalenka wordt het haar tweede Grand Slam-finale op rij, nadat ze in de halve finale te sterk was voor de winnares van de vorige… Coco Gauff. De Belarussische trok met 7-6(2) 6-4 aan het langste eind en plaatste zich verdiend voor de eindstrijd. Hoe anders is het verhaal van Zheng?
Waar Sabalenka de (halve) finales aaneenrijgt, beleeft toptalent Zheng in Melbourne een absolute uitschieter. De Chinese had als beste resultaat tot dusver een kwartfinale – behaald tijdens de US Open 2023. Tijdens die kwartfinale verloor ze met 6-1 6-4 van… Sabalenka! Je kunt ook zeggen dat Zheng de stijgende lijn weet voort te zetten. En waar eindigt die stijgende lijn, kan ze in de voetsporen treden van Li Na?
picture

Australian Open | Zheng verslaat qualifier Yastremska en gaat naar eerste Grand Slam-finale

Relatief weinig tegenstand voor Zheng

Li Na won de Australian Open in 2014 en het zou Zheng (21) veel waard zijn om haar op te volgen. Wel moeten we aantekenen dat Zhengs route naar de finale een ‘simpele’ was. Ze trof geen enkele geplaatste speelster. Sterker nog, de meeste van haar opponenten stonden niet eens in de mondiale topvijftig.
Uiteraard wil ook topfavoriete Sabalenka niets laten liggen. Ze wil niets liever dan de nummer één-positie op de WTA-ranglijst terugpakken van Iga Swiatek – een projecte voor de langere termijn – en de gedeelde droom van haarzelf en haar vader waarmaken: twee majors winnen voor haar 26ste verjaardag.
Kortom, er staat zaterdag in Melbourne veel op het spel. Het eerste punt van de finale bij de dames wordt rond 09:30 uur gespeeld. Je kijkt, net als de afgelopen twee weken, uiteraard live op Eurosport! Of stream de gehele finale reclamevrij via discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert.
picture

Australian Open | “Ze doet me denken aan Serena Williams” – Cube lovend over Sabalenka

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie