Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 13 - Sinner en Medvedev plaatsen zich voor de finale

Tobias Kappelle

Geupdate 26/01/2024 om 14:16 GMT+1

De beslissende fase van de Australian Open nadert nu de halve finales bij de mannen op het programma staan. Op dag 13 van de Australian Open mogen de fans zich verheugen op twee absolute krakers. Eerst neemt de nummer 1 van de wereld Novak Djokovic het op tegen Jannik Sinner. Vervolgens strijden Daniil Medvedev en Alexander Zverev om het tweede ticket voor de finale. Volg het hier in ons liveblog.

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen.
Mis geen enkele rally via discovery+.

Medvevev wint!

Break Medvedev!

Medvedev maakt gelijk!

Opnieuw tiebreak!

Zverev en Medvedev geven elkaar niets toe. Ook de vierde set eindigt in een tiebreak. Ondertussen worden er ook mentaal spelletjes gespeeld. Trekt Medvedev de stand gelijk of gaat de winst naar Zverev?

Medvedev overleeft

Tiebreak!

Medvedev is beter gaan spelen en dwingt Zverev tot een tiebreak. Als de Duitser die wint, is het alsnog afgelopen in Melbourne.

2-0 Zverev

Eerste break tweede set

De eerste break van de tweede set is een feit. Zverev moest er hard voor knokken, maar zijn aanvallende spel wordt beloond. De Duitser komt op 2-3.

Zverev op voorsprong

De twee heren doen werkelijk niets voor elkaar onder in deze eerste set. De ene rally na de andere schudden Zverev en Medvedev uit de mouw. De eerste set gaat na dit fantastische punt naar de Duitser.

Heerlijke rally

picture

Australian Open | Heerlijk punt Zverev na bizarre rally van 51 slagen tegen Medvedev

Nieuwe break

Met een fantastische lob breakt Zverev direct nog eens terug. De Duitser kan gaan serveren om de eerste set binnen te halen.

Zverev geeft het weg

In een heerlijke game met lange rally's geeft Zverev zijn voorsprong volledig weg. Medvedev breakt nog eens terug en brengt de stand in evenwicht: 5-5.

Medvedev doet wat terug

Een mindere game van Zverev en dus krijgt Medvedev zijn eerste breakkansen. De nummer drie van de wereld benut die ook en komt enigszins terug in de set.

Dubbele fouten Medvedev

Twee dubbele fouten van Medvedev brengen Zverev nog verder in het zadel in deze eerste set. De Duitser komt met twee breaks op een 4-1-voorsprong.

Goede start Zverev

Reactie Djokovic

picture

Australian Open | Djokovic geschokt door spel - "Slechtste Grand Slam-partij die ik ooit speelde"

Over en uit voor Djokovic!

Jannik Sinner heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van een Grand Slam-toernooi. De 22-jarige Italiaan versloeg titelverdediger Novak Djokovic in vier sets: 1-6, 2-6, 7-6 (6) en 3-6. Sinner gunde de nummer een van de wereld geen enkele breakkans en sprong zelf goed met de kansen om. Het talent gaat de finale spelen tegen Alexander Zverev of Daniil Medvedev.
picture

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

Love-game Sinner

De overwinning komt nu wel heel dichtbij voor Jannik Sinner. Met een love-game komt de Italiaan 5-2 voor.

Gefrustreerde Djokovic

Waar blijven de breakkansen?

Novak Djokovic staat 2-4 achter in de vierde set tegen Jannik Sinner. De Serviër heeft nog geen enkele breakkans gehad in deze wedstrijd, maar heeft die wel nodig om deze set te winnen.

Break Sinner

Novak Djokovic komt 40-0 voor op zijn eigen servicegame, maar verliest vervolgens zes punten op rij. Bovendien maakt de nummer een van de wereld een slordige dubbele fout. Sinner komt op een 3-1-voorsprong. Is het gespeeld in Melbourne?

Sinner op voorsprong

Sinner raakt niet in de war van de gemiste breakpoints en haalt zijn eigen set met enige moeite binnen. De Italiaan pakt een 2-1-voorsprong in deze vierde set.

Breakkansen Sinner

Novak Djokovic staat ook in de vierde set zwaar onder druk tegen Jannik Sinner. De topfavoriet geeft drie breakkansen weg, maar komt wel gewoon op 1-1! Wat heeft deze partij nog voor ons in petto?

Tiebreak redt Djokovic

picture

Australian Open | Djokovic wint tiebreak en overleeft in lastige partij tegen Sinner

Djokovic in problemen!

Djokovic en Sinner openen het bal

De eerste grote wedstrijd van de dag is Novak Djokovic tegen Jannik Sinner. De heren komen elkaar de laatste tijd veel tegen. Tijdens de ATP Finals eind 2023 won Sinner in de groepsfase van Djokovic, maar in de finale was de Serviër toch te sterk voor Sinner. Even later was Sinner in de Davis Cup op zijn beurt twee keer te sterk voor Djokovic.
picture

Davis Cup | Jannik Sinner boekt met Italië sensationele zege op Djokovic - twee keer zelfs!

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 13 AUSTRALIAN OPEN

De eerste partij op een baan start om 02:00 uur Nederlandse tijd. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Hsieh/Zielinksi (3) - Krawczyk/Skupski (2) - 02:00 uur
Novak Djokovic (1) - Jannik Sinner (4) - Niet voor 04:30 uur
Daniil Medvedev (3) - Alexander Zverev (6) - Niet voor 09:30 uur
Margaret Court Arena
Lapthorne/Wagner - Davidson/Shaw (2) - 02.00 uur
Hewett/Reid - Arai/Sanada (1)
Kichenok/Ostapenko (11) - Dabrowski/Routliffe (4) - Niet voor 06.00 uur.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie