Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 14 - Sabalenka wint, Bopanna pakt dubbelspeltitel

Kevin van Nunen

Geupdate 27/01/2024 om 13:42 GMT+1

Qinwen Zheng of Aryna Sabalenka, wie wordt winnares van editie 2024 van de Australian Open? Het antwoord volgt zaterdag, als de finale bij de dames op het programma staat. Maar er gebeurt nog veel meer. Rohan Bopanna en Diede de Groot hopen net zo goed historie te schrijven. Of dat lukt? Kijk live tennis op Eurosport en volg ons liveblog!

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

43-jarige Bopanna wint

Het is de 43-jarige Rohan Bopanna dan eindelijk gelukt om een Grand Slam te winnen. Samen met partner Matthew Ebden wonnen ze van het Italiaanse duo Vavassori/Bolelli in twee sets.

7-0

Een tiebreak met 7-0 winnen gebeurt niet vaak. Hoe lekker is dat dan als het je lukt in de finale! Bopanna en Ebden flikken het en zijn nog een set verwijderd van de eindzege in Melbourne.

Kiekjes!

De winnares van de Australian Open!
picture

Aryna Sabalenka poseert met de beker.

Foto: Getty Images

Speech

Sabalenka bedankt in haar speech onder andere haar team, ouders en publiek. Zoals altijd doet ze dat met een grote glimlach op haar gezicht. Een blije winnares!
picture

Australian Open | Sabalenka bedankt team, ouders en publiek in winnaarsspeech

Sabalenka prolongeert titel

Het was de zege die niet uit kon blijven, maar dan moet je het altijd nog maar even doen. Aryna Sabalenka heeft haar titel in Melbourne met succes verdedigt. De Belarussische stond ook in de finale tegen de Chinese Qinwen Zheng geen set af. Het hele toernooi heeft de nummer twee van de wereld geen set verloren en dus is de zege van Sabalenka volkomen verdiend.
picture

Australian Open | Sabalenka overklast Zheng in finale en prolongeert titel in Melbourne

Eerste set (6-3)

Sabalenka serveert geweldig en Zheng heeft daar momenteel nog geen antwoord op. De Belarussische is halverwege titelprolongatie en leidt met 1-0 in sets.

Break Sabalenka (2-0)

De kans dat de finale lang gaat duren is aanwezig, maar daar heeft Aryna Sabalenka voorlopig geen boodschap aan. Ze breakt direct de service van Zheng en lijkt klaar te zijn om haar titel van vorig jaar met succes te verdedigen.

De Groot pakt in Melbourne 21e titel

Diede de Groot heeft vannacht in Melbourne haar 21e Grand Slam op haar naam geschreven. Ze evenaart daarmee het record van Esther Vergeer, die ook 21 Grand Slams wist te winnen. De zege is tevens haar zesde op het hardcourt van de Australian Open en bovendien heeft de Nederlandse nu dertien Grand Slams op rij gewonnen. Wat een geweldige prestatie van 'Diede De Great', zoals ze haar naam op 'X' luidt.
picture

Australian Open | De Groot verslaat Kamiji in spannende finale en evenaart record Esther Vergeer

Sabalenka vs Zheng

Dag 14 van de Australian Open is de eerste waarop een grote finale wordt gespeeld. Het is de beurt aan de vrouwen. Qinwen Zheng en Aryna Sabalenka gaan uitmaken wie winnares wordt van de editie van 2024. De Chinese is de rijzende ster, Sabalenka is de grote favoriete.
Zheng kende een relatief gemakkelijke aanloop naar de eindstrijd omdat ze met geringe tegenstand te maken kreeg, Sabalenka kende een relatief gemakkelijk aanloop naar de finale omdat ze de tegenstand meermaals van de baan blies. Een enkele keer zelfs tot aan tranen toe!
Wat die aanloop waard is, blijkt zaterdag vanaf 09:30 uur als het eerste punt van de finale bij de dames wordt betwist. Het is aan Sabalenka om goed om te gaan met haar favorietenrol, terwijl Zheng vrijuit kan spelen omdat het bereiken van haar eerste Grand Slam-finale al een mooie bonus is.
picture

Australian Open | Sabalenka voor het tweede jaar op rij in de finale na overwinning op Gauff

Weet De Groot legende Vergeer te evenaren?

Er staat nog meer interessants te gebeuren zaterdag in Melbourne. Wat te denken van de dubbelfinale bij de mannen? Rohan Bopanna wordt maandag op zijn 43ste de beste van de wereld, kan hij dit luister bijzetten met het winnen van een major?
Ook spelen Diede de Groot en Sam Schröder nog maar eens een finale. Bij winst evenaart De Groot legende Esther Vergeer omdat de teller dan 21 gewonnen Grand Slams aantikt, puur gerekend over het enkelspel.
picture

Australian Open | Rohan Bopanna oudste nummer één in dubbelgeschiedenis – “Wil mensen inspireren"

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 14 AUSTRALIAN OPEN

Rod Laver Arena
Zheng (12) - Sabalenka (5) - niet voor 09:30 uur
Bolelli/Vavassori - Bopanna/Ebden (2)
Kia Arena
De Groot (1) - Kamiji (2) - niet voor 02:00 uur
Sasson (4) - Schröder (2)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie