Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Van de Zandschulp zet punt achter samenwerking met coach Lucassen

Kevin van Nunen

Geupdate 28/02/2023 om 15:01 GMT+1

Niet lang na Tallon Griekspoor heeft ook Botic van de Zandschulp gebroken met zijn coach. De nummer één van het Nederlandse tennis werd de laatste anderhalf jaar begeleid door Peter Lucassen, maar achter de samenwerking is een punt gezet. Van de Zandschulp zoekt nog naar een definitieve opvolger.

Botic van de Zandschulp in actie op het ABN Amro Open.

Foto: Getty Images

Van de Zandschulp is de huidige nummer 33 van de ATP-ranking, waarmee hij niet ver is verwijderd van zijn beste notering ooit. Dat was halverwege de zomer van 2022 de 22ste positie. Sindsdien is de klad er ietwat ingekomen bij de Nederlander.
Het was geen verrassing dat hij wat posities op de ATP-ranglijst moest inleveren, ook omdat er een kwartfinaleplek op de US Open te verdedigen viel. Toch voelt uitschakeling in de tweede ronde van Grand Slams als ondermaats voor Van de Zandschulp, die eerder juist constant richting tweede ronde stoomde.

Anderhalf jaar

De laatste tijd maakt Van de Zandschulp geen al te gelukkige indruk op de baan en daar komen nog wat fysieke klachten bovenop. Zo kampte hij met ongemak aan zijn bovenbeen. “Peter en ik hebben besloten om onze samenwerking te beëindigen”, bevestigt de tennisser tegenover Ziggo Sport.
“Dit hebben we na het toernooi van Doha gedaan. Peter heeft de laatste anderhalf jaar iedere dag voor mij klaargestaan en daar wil ik hem voor bedanken. Maar ik denk dat dit de juiste beslissing is, eentje waar we allebei gelukkiger van worden.”
picture

AusOpen | Griekspoor en Van de Zandschulp dragen identieke outfit tijdens oranje onderonsje

Voorlopig op pad met Sporrel

Van de Zandschulp wordt de komende periode begeleid door Dennis Sporrel en Miguel Janssen, die met name de fysieke trainingen voor zijn rekening neemt. “Ik denk dat ik iemand zoek als Dennis”, voegt Van de Zandschulp nog toe over zijn zoektocht naar een nieuwe coach.
Dat een samenwerking met een nieuwe coach een impuls kan geven, bewijst Griekspoor. De nummer twee van Nederland brak deze winter met Raemon Sluiter, keerde terug onder de hoede van Kristof Vliegen, won prompt in Pune zijn eerste ATP-toernooi, behaalde voor het eerst de derde ronde van een Grand Slam en lijkt voorzichtig onderweg naar de mondiale top dertig.
picture

AusOpen | ”Ik serveerde niet goed, Griekspoor wel” - Van de Zandschulp na nederlaag

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie