Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | “Het publiek komt voor sensatie” - Medvedev laat zich uit over boegeroep

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 02/05/2023 om 15:54 GMT+2

Daniil Medvedev heeft zich uitgelaten over het boegeroep in tennis. Het uitjoelen van spelers lijkt namelijk steeds normaler te worden. Medvedev geeft aan dat het publiek vaak niet eens weet wat er aan de hand is. Een mooi voorbeeld hiervan is het Hawk-Eye-incident bij de wedstrijd van Holger Rune. De Deen kende de juiste regel, maar het publiek niet. Wat er daarna gebeurde is een ander verhaal...

Tennis | Umpire geeft Rune vaderlijk advies na uitvegen balafdruk en ruzie met publiek

Medvedev heeft op zijn beurt een haat-liefdeverhouding met de toeschouwers. De Rus is geen onbekende van het boegeroep en hij lokt het vaak ook zelf uit. De US Open-winnaar van 2021 sloeg zijn racket op de grond in de derde ronde van het Masters-toernooi in Madrid. Medvedev kreeg het gejoel over zich heen en hij maakte het nog erger door zijn vinger tegen zijn oor te leggen.
Het is niet de eerste keer dit jaar en zelfs toernooi dat het publiek een speler uitjoelt. Met name Medvedev, Rune en Novak Djokovic krijgen vaak het kabaal over zich heen. Natuurlijk valt hier soms wat voor te zeggen, maar loopt het niet iets uit de hand?
picture

Monte Carlo | “Hij is een van de meest oneerlijke spelers” - Zverev spreekt zich uit over Medvedev

Publiek

Medvedev denkt dat het luidruchtige publiek zijn positieve en negatieve kanten heeft. “Ik was teleurgesteld over een aantal fouten en daarom sloeg ik lichtjes mijn racket tegen de grond. Het publiek begon logisch gelijk te joelen. Ik had zoiets van, kom op, laten we het dan maar meer doen ook. Maar als je een goed punt speelt dan kun je de toeschouwers ook aan jouw kant krijgen.”
picture

Roland Garros | Brullende Rune stuurt moeder weg van tribune halverwege derde set

Rune

Rune kreeg het ook in zijn wedstrijd aan de stok met het Spaanse publiek. De twintigjarige tennisser had gelijk wat betreft de Hawk-Eye regel, maar hij veegde de balafdruk uit, terwijl zijn tegenstander daarover nog aan het discussiëren was. Geen slimme actie als er 12.000 toeschouwers in het stadion zitten en je tegenstander is een Spanjaard.
Medvedev neemt het voor Rune op: “Het gaat erom of je het verdiende of niet. Ik denk niet dat Holger iets verkeerd deed, dus dan is het teleurstellend als het publiek zich zo uitlaat. Ik had mijn racket tegen de grond geslagen, dus misschien verdiende ik het wel.”

Sensatie

Medvedev pakt er nog een voorbeeld bij van een eerdere wedstrijd. “Ik vroeg een keer een challenge aan en toen begonnen de toeschouwers al boe te roepen. Wil je dan niet dat ik een challenge doe? Ik heb het gevoel dat het publiek soms komt voor de sensatie. Misschien was het vroeger ook zo in tennis, maar dat weet ik niet.”
“Het publiek begint te joelen, zodra er iets voorvalt. Het erge is dat ze dan vaak niet eens weten wat er aan de hand is, ze beginnen gewoon lekker te schreeuwen. Djokovic en ik hebben dit al vaak meegemaakt, maar ook veel andere spelers. Ik denk dat het op dit moment gewoon bij tennis hoort.”
picture

Roland Garros | Ostapenko kan gejuich Frans publiek niet aanhoren na verlies tegen Cornet

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie