Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Toernooiorganisatie biedt excuses aan voor het niet mogen speechen

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 11/05/2023 om 10:47 GMT+2

Er lijkt dan eindelijk een dikke streep onder het masterstoernooi van Madrid te zijn gezet. Het toernooi zorgde voor heel veel ophef vorige week. Dat had te maken met taarten, speechen en te korte rokken. Betreffende het speechen heeft de toernooiorganisatie nu excuses aangeboden en gaat in de toekomst hieraan werken.

azarenka pegula gauff

Foto: Getty Images

Het was een onrustige week in Madrid. Sportief gezien was er niks op aan te merken maar daaromheen waren er veel relletjes. Zo was er een discussie over de grote van taarten die iedereen had ontvangen, droegen de ballenvrouwen te korte rokjes en mochten de dames na de finale van het dubbelspel niet speechen.
Over de taarten heeft toernooidirecteur aangegeven dat alleen Alcaraz een grotere taart kreeg omdat hij de thuisfavoriet was. Dat vrouwen een kleinere taart kregen klopte niet want Holger Rune had ook een kleine taart gekregen.
De te korte rokjes werden op de laatste dag opgelost doordat de ballendames met driekwart broeken gingen lopen. Alleen over het speechen bleef het nog een tijdje stil.

Fout gemaakt

Tot donderdag, want de toernooiorganisatie heeft excuses aangeboden aan de speelsters. Victoria Azarenka, Beatriz Haddad Maia, Coco Gauff en Jessica Pegula mochten na afloop van de finale niet speechen. Vermoedelijk uit angst voor een statement van de dames.
Maar het pakte volledig verkeerd uit waardoor de toernooiorganisatie daar donderdag op terugkwam. “We hebben Victoria, Beatriz, Coco en Jessica persoonlijk onze excuses aangeboden. We herzien samen met de WTA onze protocollen om dit in de toekomst te verbeteren. We hebben een fout gemaakt. Dit zal nooit meer gebeuren.”
“Het is onaanvaardbaar dat we de finalisten in het dubbelspel niet de kans gaven om na de partij iets tegen hun fans te zeggen.” De speelsters hebben nog niet gereageerd op de verklaring.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie