Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Finals | Medvedev looft uithoudingsvermogen Big 3 - "Niet voor niets de beste"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 14/11/2022 om 12:23 GMT+1

Daniil Medvedev heeft voorafgaand aan de ATP Finals zijn bewondering uitgesproken voor Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic, die volgens de Rus de allerbeste tennissers alleer tijden zijn. De voormalig Us Open-winnaar laakt de kritiek die Rafael Nadal en Novak Djokovic af en toe krijgen en ziet hen als een enorme inspiratiebron.

Daniil Medvedev en Rafael Nadal tijdens de Australian Open begin dit jaar.

Foto: Getty Images

"Ik heb altijd gevonden dat Djokovic, Nadal en Federer de beste spelers aller tijden zijn. Dat is nooit anders geweest."
"Mensen kwamen naar me toe over Nadal en zeiden: "Zijn carrière is klaar, kijk hoe vaak hij geblesseerd is, die gaat niets meer presteren." Ik weet zeker dat je het zelf vaker hebt gehoord, maar Nadal heeft zo vaak bewezen dat het niet zo is en dat hij terug kan keren."
"Hetzelfde geldt voor Djokovic. Toen hij al jonge speler net kwam kijken dacht iedereen dat hij niet veel zou gaan bereiken in het tijdperk van Nadal en Federer, maar ook hij heeft ieders ongelijk bewezen door net zo'n legende te worden als Nadal en Federer. Dat is wat ik zo bewonder en daarom zijn zij ook de grootste kampioenen die de sport ooit heeft gekend", aldus Medvedev.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie