Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros 2019: Round-up dag 3

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/05/2019 om 11:20 GMT+2

Op dag 3 van Roland Garros waren er weer een aantal interessante partijen te zien. In deze round-up een overzichtje van de belangrijkste resultaten en bijbehorende highlights.

Zverev

Foto: Eurosport

Alexander Zverev betrad vanochtend als eerste het Court Philippe Chatrier. De Duitser won uiteindelijk na een waar gevecht in vijf sets van de Australiër John Millman, maar speelde alles behalve overtuigend. Zverev grootste tegenstander leek hemzelf te zijn, maar desondanks zijn mentale issues was een break bij 4-3 in de vijfde set voldoende om daarna comfortabel de wedstrijd uit te serveren.
Juan Martin del Potro kende vanochtend niet al te veel problemen in zijn eerste rondepartij op Roland Garros. De Argentijn verloor weliswaar de eerste set van de Chileen Nicolas Jarry, maar stelde daarna orde op zaken en boekte zo een plaats in de tweede ronde, waarin hij het gaat opnemen tegen de Japanner Joshihito Nishioka.
Ivo Karlovic serveerde zich vandaag naar de tweede ronde. De Spanjaard Feliciano Lopez had geen antwoord op het servicegeweld van de boomlange Kroaat en ging in vier sets ten onder.
De meest opvallende partij was misschien wel die tussen de Fransman Jeremy Chardy en de Engelsman Kyle Edmund. De twee zagen gisteren bij een stand van 7-6, 5-7, 6-4, 4-6, 5-5 hun wedstrijd vanwege de duisternis gestaakt worden en moesten dus vandaag terugkomen om hun wedstrijd af te maken. Edmund had duidelijk een betere nachtrust gehad, want hij won vanaf 5-5 twee games op rij om zodoende een plaats te boeken in de tweede ronde.
Madison Keys kende weinig problemen met de Russin Evgeniya Rodina. Het werd 6-1 6-2 voor de Amerikaanse nummer 14 van de wereld.
In het vrouwenschema was de grootste verrassing vandaag de uitschakeling van de Russische winnares van 2017 Jelena Ostapenko. De 22-jarige verloor in twee sets van de Wit-Russin Vicotria Azarenka: 6-4 7-6.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie