KIKI BERTENS MOET OPGEVEN

Kiki Bertens heeft op een treurige manier afscheid genomen van Roland Garros. De Wateringse ging bij een stand van 3-1 40-15 naar haar bankje, liet zelfs nog een doktor de baan op komen, maar het mocht niet meer baten voor de Nederlandse nummer 4 van de wereld. Kijk hier naar het moment waarop Bertens de strijd moest staken.

Kiki Bertens moet opgeven op Roland Garros

Roland-Garros
Craig O'Shannessy: koning van de tennisstatistiek
04/06/2019 OM 15:16

FEDERER ALS VANOUDS

Roger Federer heeft vandaag wederom zijn uitstekende gravelvorm laten zien. De Zwitser won in straight sets van de Duitser Oscar Otte en liet bij tijd en wijlen fenomenaal tennis zien.

Federer geen moment in de problemen tegen Otte

NADAL ZONDER PROBLEMEN DOOR

Federers grote rivaal Rafael Nadal heeft zich eveneens zonder een grote inspanning te moeten leveren geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De 11-voudig winnaar won in straight sets van de Duitser Yannick Maden.

WAWRINKA NAAR DERDE RONDE

Stan Wawrinka won vanmiddag eenvoudig van de Chileen Christian Garin en lijkt de vorm waarmee hij in 2015 de titel pakte te hebben gevonden. Met harde groundstrokes liet de Zwitser geen spaan heel van de nummer 34 van de wereldranglijst.

NISHIKORI VERSLAAT FRANSE PUBLIEKSLIEVELING

Kei Nishikori is doorgedrongen tot de derde ronde in Parijs. De Japanner had op het Court Philippe Chatrier een lastige kluif aan de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, maar had uiteindelijk de langste adem en won in vier sets: 6-4 4-6 6-4 6-4.

GOFFIN WALST OVER KECMANOVIC HEEN

David Goffin heeft zich geplaatst voor de derde ronde. De Belg had weinig moeite met de Servier Miomir Kecmanovic.

TSITSIPAS MET MOEITE LANGS BELLIEN

Stefanos Tsitsipas had het vandaag enorm zwaar, maar boekte dankzij een overwinning op Hugo Bellien in vier sets een plaats in in de derde ronde van Roland Garros.

MERTENS IN STRAIGHT SETS DOOR


Dan naar het vrouwenschema. Elise Mertens is makkelijk doorgedrongen tot de derde ronde in Parijs. De Belgische, die gesteund werd door veel landgenoten op de tribune, won vrij overtuigend in twee sets van haar Franse opponent Diane Parry: 6-1 6-3.

SLOANE STEPHENS ZONDER MOEITE VERDER


Ook Sloane Stephens heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Amerikaanse walste in de eerste set volledig over haar Spaanse tegenstandster Sara Sorribes Tormo, maar die gaf niet op en vocht zich knap trug in de tweede set, die uiteindelijk via een tiebreak in het voordeel werd beslist door Stevens.

KEYS IN DERDE RONDE

Haar landgenote Madison Keys kende weinig problemen met de Russin Evgeniya Rodina. Het werd 6-1 6-2 voor de Amerikaanse nummer 14 van de wereld.
Roland-Garros
Round-up Dag 9: Djokovic nog zonder setverlies; Halep vermorzelt Swiatek
03/06/2019 OM 17:42
Roland-Garros
Round-up Dag 8: Federer makkelijk door; 19-jarige bereikt kwartfinale
02/06/2019 OM 16:35