Op de persconferentie na zijn gewonnen eersterondepartij tegen de Argentijn Facundo Bagnis werd de Rus wederom gevraagd naar zijn mening over het besluit van de ATP en WTA om geen punten toe te kennen op Wimbledon, maar de focus van de nummer twee van de wereld ligt op dit moment in Parijs. "Mijn totale focus ligt nu op Roland Garros. Er is veel gezegd en geschreven over Wimbledon, maar ik wil me concentreren op de toernooien waar ik kan spelen en presteren."
"Het is niet makkelijk om op het ATP-besluit in te gaan, maar toen ik de uitleg van de ATP zag in hun FAQ kon ik me daar in vinden. Ze legden daarin goed uit waarom ze dat besluit hadden genomen in plaats van slechts een statement te maken waarin staat: dit is het. Ik had niet hetzelfde bij de uitleg van de toernooiorganisatie van Wimbledon. En dan gaat het er me niet om welke beslissing goed of fout is, maar in het uitleggen van de beslissingen vond ik de ATP duidelijker en consequenter."

Roland Garros | Medvedev boekt tijdens Grand Slam eerste gravelzege van het seizoen

Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek ondanks stroef begin gemakkelijks langs Pegula
01/06/2022 OM 14:27

Nummer 1 zonder te spelen

Opmerkelijk is dat als Djokovic zowel de Roland Garros als Wimbledon wint, hij 2000 punten minder heeft dan waar hij momenteel op de wereldranglijst op staat. Medvedev en Alexander Zverev, de huidige nummers twee en drie van de wereld, bereikten vorig jaar 'slechts' de vierde ronde op Wimbledon, en daardoor zullen ze slechts 180 punten verliezen op Wimbledon, waardoor ze Djokovic allebei voorbijgaan op de wereldranglijst.
Medvedev werd gevraagd naar deze rare situatie en reageerde als volgt. "Het is een enorm vreemde situatie om eerlijk te zijn, maar laat het duidelijk zijn dat ik gewoon wil spelen. Ik houd van Wimbledon en ik houd van spelen op gras. Ik ga sowieso grastoernooien spelen na Roland Garros."
"Als ik niet mag spelen ga ik me gewoon voorbereiden op de volgende toernooien en het toernooi volgen vanaf afstand. Als ik nummer één word zonder te spelen, good for me! Als er wel punten te verdienen zijn en ik geen nummer één kan worden omdat ik niet mee mag spelen zou ik natuurlijk teleurgesteld zijn. Het is wat het is, ik heb geen invloed op de beslissingen van zowel de ATP als van Wimbledon", aldus Medvedev.

Roland Garros | Geblesseerde Bagnis valt op gravel bij serveren in partij tegen Medvedev

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Roland Garros | Kasatkina halve finaliste na foutenfestival tegen Kudermetova
01/06/2022 OM 12:41
Roland-Garros
Roland Garros | Zheng speelt Halep horendol en wint in drie sets
26/05/2022 OM 16:15