Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Zverev blikt terug op blessure -"Had Nadal kunnen verslaan op Roland Garros"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 11/04/2023 om 20:39 GMT+2

Alexander Zverev was vorig seizoen in absolute topvorm tijdens Roland Garros toen het noodlot toesloeg. De Duitser ging tijdens zijn halve finale tegen Rafael Nadal hard door zijn enkel en scheurde daarbij zijn enkelbanden. Dit seizoen is Zverev helemaal terug en dat biedt hem de kans om exclusief bij Eurosport terug te blikken op zijn blessure. "Ik speelde mijn beste tennis ooit op gravel."

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Zverev bereidt zich in Monte Carlo voor op het aanstaande gravelseizoen. Bijna een jaar geleden ging het op datzelfde gravel gruwelijk mis voor de huidige nummer 16 van de wereldranglijst. "Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik had van Rafa kunnen winnen."
"Nadal is natuurlijk de allerbeste speler ooit op die ondergrond en je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een partij, maar ik speelde mijn beste tennis ooit op gravel. Om een of andere reden kreeg ik het gevoel dat ik gelijkwaardig was aan hem. Ik had het gevoel dat dit mijn moment had kunnen zijn."
picture

Roland Garros | Zverev slaat bizar genoeg eigen racket uit zijn handen tijdens rally tegen Nadal

Opnieuw leren lopen

Dit seizoen is Zverev terug van weggeweest, maar dat ging niet zonder slag of stoot. "Ik had veel tijd nodig om terug te keren van mijn blessure", vertelt Zverev. "Ik kon twee maanden niet lopen. Ik heb alle bewegingen opnieuw moeten leren, ik moest leren rennen en zelfs eerst weer leren lopen."
Zverev neemt het op de ATP van Monte Carlo in de eerste ronde op tegen Alexander Bublik. "Ik moet er klaar voor zijn. Ik denk dat zeker tegen Bublik je op je best moet zijn en ook fysiek klaar moet zijn om veel te rennen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hopelijk een aantal goede partijen te spelen hier."
picture

Roland Garros | Zverev halvefinalist na eerste zege op toptienspeler in vorm van wonderkind Alcaraz

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie