Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Andrey Rublev wint eerste Masters-titel na kraker tegen toptalent Holger Rune

Matthijs Klerkx

Geupdate 16/04/2023 om 18:48 GMT+2

Andrey Rublev heeft het Masters-toernooi van Monte Carlo op zijn naam geschreven. De Rus was in de finale van het Monegaskische toernooi in drie sets te sterk voor de 19-jarige Holger Rune. De Deen won de eerste set en leek ook in de derde en laatste set af te stevenen op de overwinning, maar Rublev verweerde zich kranig en won zo zijn eerste Masters-titel.

Andrey Rublev won in Monte Carlo zijn eerste Masters-toernooi

Foto: Getty Images

Dat Rublev en Rune een zware partij konden afleveren die tot het gaatje ging, zagen we begin dit jaar nog tijdens de Australian Open. Toen won de Rus na een supertiebreak in de laatste set, terwijl in diezelfde laatste lange game Rune lange tijd leek te gaan winnen.
In Monte Carlo was het recept eigenlijk niet anders: de talentvolle Deen brak door de service van zijn tegenstander om de eerste set te winnen. De eerste klap was een spreekwoordelijke daalder waard, zeker omdat Rune ook al ‘thuisfavoriet’ Jannik Sinner naar huis stuurde in de halve finale en dus in topvorm stak.
picture

AusOpen | Rublev vecht zich na meeslepende matchtiebreak langs Rune

Weerbaarheid

Rublev moest er opnieuw niets van hebben. Net als in Australië liet de Rus ook in een warm Monaco zien dat hij de uitdaging aankon. Hij wist bovendien hoe het voelde om een finale in Monte Carlo te spelen; in 2021 was Stefanos Tsitsipas hem de baas in de eindstrijd.
De tweede set ging redelijk gemakkelijk met 6-2 na de Rus, waarna Rune alsnog een goede optie nam in het begin van de laatste set. Hij brak de eerste servicegame van Rublev en knokte zich via het wegwerken van veel Russische breakpunten naar een 4-1 voorsprong op het Monegaskische gravel.
Opnieuw liet Rublev zien uit welk hout hij gesneden is: hij hield zijn service, maakte gebruik van een slordige servicegame van zijn Deense opponent en bij 5-5 dreef hij Rune tot wanhoop. De Deen sloeg een dubbele fout op 30-40 en zo was Rublev ineens dicht bij de zege. Zonder enige moeite hield hij zijn eigen service om zijn eerste Masters-titel in de wacht te slepen.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie