Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Wimbledon-kampioene Vondrousova in tranen - vrees voor nieuwe blessure

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/09/2023 om 22:26 GMT+2

Marketa Vondrousova staat in de kwartfinale van de US Open, maar veel plezier beleeft ze vooralsnog niet aan het bereiken van die mijlpaal. De regerend Wimbledon-kampioene barstte achter de schermen in tranen uit en moest worden getroost door dubbelpartner Barbora Strycova, die een streep zag gaan door haar laatste partij als prof.

US Open | Wimbledon-kampioene Vondrousova in tranen - vrees voor nieuwe blessure

Vondrousova was na drie zware sets te sterk voor Peyton Stearns, maar ze moest flink investeren om de overwinning uitbetaald te krijgen. Die investering was vooral fysiek. De geëmotioneerde Tsjechische wikkelde na die partij een zak ijs om haar elleboog, wat doet vrezen voor een nieuwe blessure.
Ze won als eerste ongeplaatste speelster in het open era de Wimbledon-titel, maar Vondrousova moest van ver komen. Ze werd geopereerd aan haar pols en elleboog waardoor ze lange tijd was uitgeschakeld. Winnen in Londen was een ongekend hoogtepunt, maar de vraag is of nu sprake is van een terugslag.
picture

Wimbledon | Vondrousova schrijft geschiedenis - wint als eerste ongeplaatste speelster in open era

Einde loopbaan Strycova zonder te spelen

Vondrousova barst niet zomaar in tranen uit en moest zich tot overmaat van ramp ook nog eens afmelden voor haar dubbel met Strycova. Misschien voelde ze zich daardoor extra ellendig, omdat daardoor zonder te spelen een einde komt aan de profcarrière van Strycova.
Van de 37-jarige Strycova was bekend dat de US Open haar laatste toernooi zou worden. Overigens was Strycova recent even succesvol op Wimbledon. Ze won samen met Hsieh Su-wei namelijk de titel in het dubbelspel.
picture

Wimbledon | “Vorig jaar was ik hier als toerist” - Vondrousova wint toernooi als ongeplaatste speler

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie