Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Ook Venus Williams, Kenin en Raonic moeten afzeggen voor laatste Grand Slam

Kevin van Nunen

Geupdate 27/08/2021 om 12:56 GMT+2

De afmeldingen voor de US Open blijven zich helaas maar opstapelen. De nodige wereldtoppers ontbreken vanwege blessures en ander ongemak en helaas komen er ook vanuit de subtop meer en meer afmeldingen. Sofia Kenin is misschien wel de ongelukkigste van allemaal.

Ondanks vaccinatie testte Kenin alsnog positief op het coronavirus

Foto: Getty Images

Kenin testte ondanks het verkrijgen van haar vaccinaties positief op het coronavirus. “Gelukkig ben ik geprikt en heb ik slechts milde symptomen. Maar vanwege mijn positieve test moet ik helaas echt afzeggen”, reageerde de Amerikaanse.
Kenin won vorig jaar de Australian Open en is met een vijfde plek de hoogst geklasseerde Amerikaanse op de WTA-ranglijst, dus er mocht best iets van haar verwacht worden. Helaas gaat daar nu een streep doorheen. Hetzelfde geldt na Serena Williams (hamstring) helaas ook voor Venus.

Venus

De inmiddels 41-jarige Venus kampt met een blessure aan haar been en weet niet wanneer ze weer in actie kan komen. Ze kampt al de hele zomer met fysiek ongemak en durft niet precies te zeggen wanneer de problemen zijn verholpen. Venus won de US Open in het verleden twee keer.
Bij de mannen moest Milos Raonic forfait geven. Ook de Canadees heeft een beenblessure. Raonic is de nummer 34 van de wereld en zou alsnog zijn geplaatst, maar nu valt zijn afmelding zo’n beetje in het niet naast die van Rafael Nadal, Roger Federer en Dominic Thiem.
De loting voor het hoofdschema is later deze donderdag.

WAAR KIJK JE?

De US Open wordt tussen 30 augustus en 12 september gespeeld op de banen van Flushing Meadows en staat garant voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie