Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Tiafoe zorgt voor daverende verrassing en schakelt topfavoriet Nadal uit

Maurits ten Kate

Geupdate 06/09/2022 om 10:46 GMT+2

Frances Tiafoe heeft het deelnemersveld bij de mannen volledig opgeschud. De Amerikaan won maandag verrassend van Rafael Nadal, de nummer twee van de plaatsingslijst. Tiafoe had hiervoor nog nooit een set kunnen winnen van de Spanjaard maar kon in een vol Arthur Ashe Stadium zijn allerbeste spel laten zien.

US Open | Tiafoe zorgt voor daverende verrassing en schakelt topfavoriet Nadal uit

Vanaf het begin was het al duidelijk dat Nadal moeite had met het snelle spel van de Amerikaanse hardhitter. Naast zijn harde vlakke groundstrokes serveerde Tiafoe de gehele wedstrijd geweldig en kwam hij amper in de problemen op eigen service. De Amerikaanse nummer 22 van de plaatsingslijst won de eerste set verdiend met 6-4.
De tweede set leek in eerste instantie af te stevenen op een tiebreak, want beide spelers kwamen er in elkaars servicegames niet aan te pas. Tot aan 5-4, toen Nadal uit het niets twee breakpunten gepresenteerd kreeg. Hij benutte zijn tweede setpunt dankzij een dubbele fout van Tiafoe op 30-40, en dus was de Spanjaard terug in de wedstrijd.

Tiafoe zet door

Het setverlies had Tiafoe van zijn a propos kunnen brengen, maar niets van dat alles gebeurde. Tiafoe bleef uitstekend serveren en kon Nadal daarnaast ook nog onder druk zetten in diens eigen servicegames. Wederom was één break voldoende voor de setwinst, en daarmee was Tiafoe nog een set verwijderd van de grootste zege uit zijn nog relatief jonge carrière.
Dat Nadal het woord 'opgeven' niet kent, is inmiddels wel duidelijk en de Spanjaard leek zich in het begin van de vierde set terug te vechten in de wedstrijd. De 22-voudig Grand Slam-winnaar brak Tiafoe vroeg in de vierde set, maar slechts drie games later was het Tiafoe die een break voor stond.
Een door het publiek gedragen Tiafoe ging die voorsprong niet meer weggeven, en twee games later was het al gebeurd voor de Amerikaan, die het in de volgende ronde mag opnemen tegen de Rus Andrey Rublev.
picture

US Open | Bekijk in samenvatting hoe Nadal geen antwoord heeft op slagen Tiafoe

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie