Preview Nederlanders - Van de Zandschulp vindt vorm, Van Rijthoven is weer fit
Speelschema dag 1 - Van de Zandschulp, Van Rijthoven en Rus direct in actie op openingsdag
Doet Tim van Rijthoven na Wimbledon ook mee aan Grand Slam in New York?
Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+
Nadat de opmars van Van Rijthoven op gras slechts kon worden gestuit door wereldtopper Novak Djokovic werd het behoorlijk stil rondom de stuntman uit Nederland. Van Rijthoven kampte met een blessure aan zijn rug, waardoor hij niet direct kon profiteren van een notering op de drempel van de tophonderd van de ATP-ranglijst.
“Hoe fit ik ben? Ik voel me beter en beter. Voor mijn eerste ronde maandag ben ik honderd procent fit en klaar om vijf sets te spelen”, aldus Van Rijthoven, die weinig heeft hoeven aanpassen. “Ik heb mijn spel gehouden zoals het was, want de resultaten zijn goed.”
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

US Open | Griekspoor heeft in eerste ronde behalve Coria ook naweeën corona als tegenstander

Qualifier

“Ik heb niet veel kunnen spelen door mijn blessure, maar dat moet niet veel uitmaken. Ik sta de ballen goed te raken”, vervolgt de 25-jarige die geen extra druk zegt te ervaren. “Verwachtingen zijn er zeker, maar dat geeft me gezonde druk. Ik heb het gevoel dat ik goed met het niveau meekan en op een goede dag van iedereen kan winnen.”
Desondanks is tegenstander Zhang in de eerste ronde misschien wel gevaarlijker dan je zou denken voor een qualifier. “Ik heb zijn resultaten bekeken en hij speelt de laatste weken hartstikke goed”, viel Van Rijthoven op. “Hij wint challengers, speelt finales, heeft veel potjes gewonnen en zich hier ook gekwalificeerd.”
“Hij houdt ervan om big te serveren en speelt ook big vanaf de baseline. Zhang probeert het spel te domineren. Ik weet sowieso dat het een jongen is die met veel zelfvertrouwen op de baan gaat staan.”

Wimbledon | “Tim, je gaat een grote toekomst tegemoet” - Van Rijthoven over onderonsje met Djokovic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41