Na Roland Garros reisde Nadal door naar Barcelona voor een nieuwe behandeling aan de voet die hem al jaren parten speelt. In de Teknon-klinkiek nam Ruiz-Cotorro, die ook werkt voor de Spaanse tennisfederatie, hem onder handen. Direct daarna werd de Spaanse tennisser gespot lopend op krukken.
Wie dit beeld geeft gezien, kan zich niet voorstellen dat Nadal zichzelf in staat acht om op Wimbledon te spelen. Desondanks geeft Ruiz-Cotorro, in de Spaanse podcast El Partidazo de Cope, aan dat dit wel het doel van de behandeling is. "In de komende dagen zullen we zien wat de effecten zijn. Ik ben heel voorzichtig in het geven van prognoses, maar in actie komen op Wimbledon is wel wat we beogen."
Wimbledon
Wimbledon | Simona Halep is op tijd weer bij de les en plaatst zich voor de halve finale
21 UUR GELEDEN

Rust

"Rafael heeft eerst een paar dagen rust genomen. Daarna kan hij weer de baan op en zullen we zien hoe hij er voor staat", vervolgt Ruiz-Cotorro. "Voor een normaal persoon zou het een wonder zijn om vanuit deze staat Wimbledon te spelen, maar Rafa kan het."
"We zijn de fase voorbij dat hij een injectie in zijn voet krijgt en niets meer voelt. Hij moet accepteren dat het er zit en daarmee de concurrentie verslaan, elke wedstrijd weer op zo'n hoog niveau. Als je dan ook nog bedenkt dat zijn voorbereiding werd verstoord door een ribblesure en hij daardoor wedstrijdritme miste, is het echt ongelooflijk wat hij heeft laten zien in Parijs."

Nadat vecht al tegen deze voetblessure sinds 2005. "Het is een zeldzame kwaal en slecht te behandelen. Rust helpt immers niet. Het is daarom zeer gecompliceerd. Maar we geven niet op. We blijven zoeken naar nieuwe oplossingen."

Roland Garros | “Het is beter als je niet weet hoeveel injecties” - Nadal speelde met verdoofde voet

Veertiende titel

De inspanning van Ruiz-Cotorro en Nadal werden beloond voor Roland Garros. De Spanjaard won de Grand Slam voor de veertiende keer. In de finale versloeg hij Casper Ruud in drie sets. (6-3, 6-3 en 6-0).

Roland Garros | Gravelkoning Nadal doet het gewoon weer - veertiende zege in Parijs een feit!

Waar kijk je?

Voor tennis tijdens Grand Slams ben je aan het juiste adres bij Eurosport. Je kon dankzij discovery+ zelfs genieten van iedere bal op iedere baan bij Roland Garros en hetzelfde recept geldt voor Wimbledon, dat 27 juni van start gaat.
Wimbledon
Wimbledon | Van Rijthoven is oppermachtig tegen Basilashvili en plaatst zich voor achtste finale
01/07/2022 OM 11:57
Wimbledon
Wimbledon | Pattinama-Kerkhove na drie sets strijdend ten onder tegen Swiatek
30/06/2022 OM 17:28